Αποσύρθηκε ο Φέντερερ, στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς!

Αποσύρθηκε ο Φέντερερ, στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς!

Ένα πρόβλημα στο δεξί γόνατο απέτρεψε τον Ρότζερ Φέντερερ από το να αγωνιστεί. Ο μεγάλος Ελβετός απέσυρε τη συμμετοχή του και ο Τσιτσιπάς βρίσκεται πλέον στα ημιτελικά του Masters της Ιταλίας.

Λίγες ώρες πριν από την μονομαχία του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο Ρότζερ Φέντερερ απέσυρε τη συμμετοχή του από τα προημιτελικά του Internazionali BNL d’ Italia, λόγω προβλήματος στο δεξί του γόνατο.

Ο θρυλικός Ελβετός στα 37 του χρόνια κλήθηκε να δώσει χτες δύο αγώνες, λόγω της προχθεσινής αναβολής των αναμετρήσεων εξ αιτίας της έντονης βροχόπτωσης. Μπορεί να επικράτησε τόσο επί του Σόουζα (2-0 σετ), όσο και επί του Τσόριτς με μεγάλη ανατροπή (2-1 σετ), αλλά καταπονήθηκε πολύ από τα συνεχόμενα ματς με διαφορά λίγων ωρών. Έχοντας λοιπόν ως μεγάλο στόχο τον ερχόμενο το Roland Garros που πλησιάζει, θέλησε να προστατεύσει το κορμί του και να μη ρισκάρει κάποιον πιθανό τραυματισμό που θα τον έθετε νοκ άουτ.

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται ένα μόλις βήμα μακριά από έναν δεύτερο συνεχόμενο τελικό, περνώντας άνευ αγώνα στα ημιτελικά. Ο 20χρονος που και αυτός έδωσε δύο αγώνες κατά τη διάρκεια της χτεσινής ημέρας, κέρδισε μια πολύτιμη ημέρα ξεκούρασης. Περιμένει πλέον να μάθει τον αντίπαλό του για τα ημιτελικά που θα προκύψει από τον νικητή του ζευγαριού του Ράφα Ναδάλ και του Φερνάντο Βερδάσκο.

Ο Φέντερερ μετά την ανακοίνωση της απόσυρσή του από το τουρνούα δήλωσε ιδιαίτερα απογοητευμένος από την ατυχή αυτή εξέλιξη:

«Είμαι πολύ απογοητευμένος που δεν θα μπορέσω να αγωνιστώ σήμερα. Δεν είμαι στο 100% από άποψη φυσικής κατάστασης και αφού συμβουλεύτηκα την ομάδα μου, αποφασίστηκε να μην παίξω. Η Ρώμη ήταν πάντα μια από τις αγαπημένες μου πόλεις και ελπίζω να είμαι ξανά εδώ του χρόνου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ