Ο Τσιτσιπάς έχασε το θρίλερ των 5 ωρών… (vids)

Ο Τσιτσιπάς έχασε το θρίλερ των 5 ωρών… (vids)

Ο Ελληνας τενίστας έδωσε μια μεγάλη μάχη 5 ωρών με τον πολύπειρο Στάνισλας Βαβρίνκα (No.28), αλλά στο τέλος «λύγισε», γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ρολάν Γκαρός.

Κρίμα, κρίμα, κρίμα… Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που διήρκησε 5 ώρες και 10 λεπτά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα με 3-2 σετ (7-6 [6], 5-7, 6-4, 3-6, 8-6) από τον πολύπειρο Στάνισλας Βαβρίνκα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Ρολάν Γκαρός.

Ο Ελληνας τενίστας έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη, ισοφάρισε δύο φορές (1-1, 2-2) και είχε ευκαιρίες για να πάρει το ματς στο πέμπτο σετ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Βαβρίνκα, Νο. 28 στην παγκόσμια κατάταξη και νικητής του Ρολάν Γκαρός το 2015, στο κρίσιμο σημείο του πέμπτου σετ αποδείχθηκε ψυχραιμότερος και πέτυχε το μπρέικ (8-6) που του έδωσε τη νίκη-πρόκριση στα προημιτελικά του γαλλικού Οπεν. Στους «8» ο Ελβετός θα κοντραριστεί με τον καλό του φίλο και συμπατριώτη του, Ρότζερ Φέντερερ.

Ο Στέφανος από την άλλη, μπορεί να έχασε, αλλά για μια ακόμα φορά κέρδισε το απλόχερο χειροκρότημα των θεατών. Είναι πλέον ένα από τα αγαπημένα παιδιά του παγκοσμίου τένις και χαίρει της αγάπης και της εκτίμησης των απανταχού φιλάθλων της αντισφαίρισης.

Στο αποψινό παιχνίδι πάλεψε παλικαρίσια, αλλά προδόθηκε από τα αβίαστα λάθη. Στο 5-5 του πέμπτου σετ ο Τσιτσιπάς είχε τρεις ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Ελβετού και στη συνέχεια να σερβίρει για το ματς, αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Ο πολύπειρος τενίστας κράτησε το σερβίς του, έκανε το 6-5 και παρέμεινε «ζωντανός» στη μάχη της πρόκρισης. Ένα γκέιμ που έμελλε να είναι καθοριστικό και ουσιαστικά το turning point του αγώνα. Στο 6-6 ο Ελληνας τενίστας έχασε την ψυχραιμία του, «λύγισε» στην πίεση και δέχθηκε ένα μπρέικ – μαχαιριά στην καρδιά, που έδωσε τη νίκη – πρόκριση στον Βαβρίνκα.

Το παιχνίδι, πάντως, ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό και άκρως αμφισβητούμενο τρόπο. Στο 30-40 ο Τσιτσιπάς επιτέθηκε, ο Βαβρίνκα γύρισε την μπάλα με backhand slice, αυτή πέρασε από τον Στέφανο και προσγειώθηκε στο κορτ. Ο Τσιτσιπάς έδειξε αμέσως το σημάδι που άφησε το μπαλάκι και είπε ότι ήταν άουτ, αλλά chair umpire κατέβηκε και έδωσε «μέσα», χαρίζοντας τη νίκη στον Ελβετό.

Όπως και να έχει, ο Στέφανος φεύγει από το Παρίσι γεμάτος πολύτιμες εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν πολύ ενόψει του Γουίμπλεντον, αλλά και του αμερικάνικου Οπεν. Φεύγει από τη γαλλική πρωτεύουσα γεμάτος από την αγάπη που του έδειξε ο κόσμος, ο οποίος ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του και τον χειροκροτούσε σε κάθε πόντο. Αξία ανεκτίμητη και σπουδαίο επίτευγμα, το οποίο ο Στέφανος έχει κερδίσει με το σπαθί του.

Τα στατιστικά του παιχνιδιού αποδεικνύουν περίτρανα ότι απόψε γίναμε μάρτυρες μια σπουδαίας μάχης, από την οποία στο τέλος βγήκε ζωντανός ο Βαβρίνκα. Στο ματς παίχτηκαν 299 πόντοι, εκ των οποίων οι 195 κατέληξαν υπέρ του Στέφανου και οι 194 μπήκαν στο… σακούλι του Ελβετού. Ο 34χρονος είχε 16 άσους έναντι 3 του Τσιτσιπά, ενώ οι winners ήταν 62-61 υπέρ του Βαβρίνκα και τα αβίαστα λάθη 55-48. Ο Ελληνας τενίστας, ωστόσο, είχε τα διπλάσια λάθη από τον Ελβετό (6-3), αλλά και μόλις 5/27 κερδισμένα μπρέικ πόιντς. Από την άλλη, ο αντίπαλός του κατάφερε να μετατρέψει σε μπρέικ τις 5 από τις 14 ευκαιρίες που δημιούργησε, συμπεριλαμβανομένου και του μπρέικ που του έδωσε τη νίκη.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης.

Η εικόνα του αγώνα:

Το πρώτο σετ ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι και μια πρόγευση του τι θα ακολουθούσε. Οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν τα σερβίς τους και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Ελβετός προηγήθηκε με 2-0, αλλά ο Τσιτσιπάς έκανε την ανατροπή και βρέθηκε μπροστά με 4-2. Τρία αβίαστα λάθη του Στέφανου όμως έδωσαν την ευκαιρία στον Βαβρίνκα να φέρει τα πάνω κάτω και να προηγήθηκε με 5-4, ενώ λίγο αργότερα έκανε το 8-6 και το 1-0.

Στο δεύτερο ο Στέφανος μπήκε δυνατά και με γρήγορο μπρέικ προηγήθηκε με 2-0. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έκανε το 3-0. Ο Βαβρίνκα απάντησε, πήρε πίσω το μπρέικ και μείωσε 3-2, με τον «Τσιτσιφάστ» όμως να μην παρατάει. Με δύο σερί γκέιμς έκανε το 5-3 και έφτασε μια ανάσα από το 1-1. Ο 34χρονος, ωστόσο, με την εμπειρία του έβαλε δύσκολα στον Στέφανο, έφερε το ματς ίσια και ισοφάρισε σε 5-5. Ο Τσιτσιπάς δεν πτοήθηκε. Εμεινε ψύχραιμος, έβγαλε στο κορτ ωραία χτυπήματα, προηγήθηκε με 6-5 και στη συνέχεια με 7-5 ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

Η μάχη συνεχίστηκε στο τρίτο σετ, με τους δύο τενίστες να… ανταλλάσσουν μπρέικ. Το 2-1 του Στέφανου έγινε 5-3 από τον πολύπειρο Βαβρίνκα, με τον Ελβετό να «αγκαλιάζει» το τρίτο σετ και φτάνει ένα γκέιμ μακριά από το 2-1. Ο Στέφανος μείωσε προσωρινά σε 5-4, αλλά στη συνέχεια δεν άντεξε στα βαριά χτυπήματα του 34χρονου και έχασε το σετ με 6-4.

Στο τέταρτο τα πράγματα άλλαξαν άρδην, με τον Ελληνα τενίστα να μπαίνει δυνατά, όπως ακριβώς στο δεύτερο σετ. Το γρήγορο 2-0 του έδωσε προβάδισμα και… φτερά στα πόδια, ενώ λίγο αργότερα έκανε το 4-2. Το 6-3 ήρθε με… μαθητική ακρίβεια, με τον Στέφανο να ισοφαρίζει σε 2-2 και να στέλνει το ματς σε πέμπτο σετ.

Εκεί ο Στέφανος όντας εμφανώς πιο φρέσκος πίεσε, έφτασε μια ανάσα από το μπρέικ, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Στο 5-5 ο Τσιτσιπάς είχε «στριμώξει» τον Ελβετό, τον έχει βάλει στα σχοινιά και έδειχνε έτοιμος να κάνει το μπρέικ και το 6-5. Είχε τρεις ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Βαβρίνκα, αλλά η τύχη δεν ήταν με το μέρος του. Τα αβίαστα λάθη και η εμπειρία του Στανισλας έφεραν το 6-5 υπέρ του 34χρονου, με τον 20χρονο λίγο αργότερα να ισοφαρίζει σε 6-6. Το ματς οδηγήθηκε στη ρώσικη ρουλέτα του ένα μπρέικ, το οποίο έμελλε να γίνει από τον Σταν. Το 8-6 του έδωσε τη νίκη και την πρόκριση στους 8, όπου θα αντιμετωπίσει τον παλιόφιλό του, Ρότζερ Φέντερερ.

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ