Ρολάν Γκαρός: Το… σήκωσε με περίπατο η Μπάρτι!

Ρολάν Γκαρός: Το… σήκωσε με περίπατο η Μπάρτι!

Η 23χρονη από την Αυστραλία επικράτησε πανεύκολα με 2-0 σετ της Τσέχας Μαρκέτα Βοντρούσοβα (6-1, 6-3) στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και κατέκτησε τον πρώτο Grand Slam τίτλο στην καριέρα της!

Το Παρίσι έχει νέα Βασίλισσα και ακούει στο όνομα Ασλεϊ Μπάρτι! Η 23χρονη από την Αυστραλία, που πριν από λίγα χρόνια παράτησε το τένις για να ασχοληθεί με το κρίκετ, μετέτρεψε σε περίπατο τον τελικό του Ρολάν Γκαρός και με μία πανεύκολη νίκη απέναντι στην Μαρκέτα Βοντρούσοβα (6-1, 6-3) κατέκτησε τον πρώτο Γκραντ Σλαμ στην καριέρα της.

Το Νο. 8 της παγκόσμιας κατάταξης έκανε… πάρτι απέναντι στην Τσέχα και έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη τενίστρια από τη χώρα της που κερδίζει αυτό το τρόπαιο μετά το 1973 και τη Μάργκαρετ Κορτ. Μια σπουδαία επιτυχία για την 23χρονη τενίστρια, που επέδειξε αξιοθαύμαστη σταθερότητα καθόλη τη διάρκεια του γαλλικού όπεν και με εντυπωσιακές νίκες έφτασε στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Η Μπάρτι μπήκε από την αρχή του αγώνα αποφασισμένη να φτάσει στον τίτλο και έδειξε με το… καλημέρα τις άγριες διαθέσεις της. Με συνεχόμενα μπρέικ κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-1, ενώ στο δεύτερο πέτυχε νωρίς μπρέικ και προηγήθηκε με 2-0. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς της και έφτασε εύκολα στη μεγαλύτερη νίκη της καριέρας της.

Η τενίστρια από την Αυστραλία εκτός από τον τίτλο και το χρηματικό έπαθλο, αναμένεται να κάνει επίσης άλμα 6 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο.2, το οποίο αποτελεί career high. Από την άλλη, η 19χρονη Βοντρούσοβα μπορεί να έχασε εύκολα στον τελικό, αλλά θα μπει για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Top 20. Από το Νο.38 που βρίσκεται σήμερα θα βρεθεί στο Νο. 16!

Δείτε το βίντεο με το match point της Μπάρτι:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ