Ώρα τελικού για Ναδάλ και Τιμ

Ώρα τελικού για Ναδάλ και Τιμ

Ράφα Ναδάλ και Ντόμινικ Τιμ συγκρούονται στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός (16:00) με τον Αυστριακό να θέλει να ρίξει από την κορυφή τον Ισπανό που είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο Όπεν του Παρισιού.

Μια σπουδαία κόντρα φαίνεται ότι δημιουργείται στο Ρολάν Γκαρός ανάμεσα σε δύο σπουδαίους τενίστες. Ο βασιλιάς του χώματος Ράφα Ναδάλ αντιμετωπίζει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν τον Ντόμινικ Τιμ στον μεγάλο τελικό του Ρολάν Γκαρός κι μετά την περσινή νίκη θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα του στο Όπεν του Παρισιού.

Οι δύο τενίστες ήταν αυτοί που ξεχώρισαν στη φετινή διοργάνωση, με τον Ισπανό να κυριαρχεί σε όλα του τα παιχνίδια μέχρι τον τελικό, και τον Αυστριακό να φτάνει άνετα μέχρι τα ημιτελικά. Εκεί μετά από ένα μυθικό ματς έστειλε σπίτι του τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ και έδωσε ραντεβού με τον βασιλιά της χωμάτινης επιφάνειας για την Κυριακή (16:00).

To μεγάλο φαβορί του τελικού είναι ο Ναδάλ που θέλει να κατακτήσει πάλι το Ρολαν Γκαρός και να φτάσεις τις 12 κατακτήσεις και τις συνολικά 18 σε γκραν σλαμ. Ο Ισπανός έχει μόλις δύο ήττες στην καριέρα του στο γαλλικό τουρνουά και ο Τιμ θέλει να τον αναγκάσει στην τρίτη του που θα του δώσει και το τρόπαιο.

Ο Τιμ έχει κερδίσει στο χώμα τον Ναδάλ εκτός από το 2019 στη Βαρκελώνη, το 2018 στη Μαδρίτη, το 2017 στη Ρώμη και το 2016 στην Αργεντινή. Ο Αυστριακός έχει 20 και αυτή θα είναι η 21η παρουσία του σε τελικό, ενώ σε τελικό Grand Slam έχει παίξει το 2018 στο Παρίσι ενώ μέσα στο 2019 κέρδισε το Masters στο Indian Wells και το 500αρι στη Βαρκελώνη.

Ο 33χρονος από τη Μαγιόρκα είναι μύθος του αθλήματος. Μιλάμε για έναν υπεραθλητή που έχει κερδίσει 81 τίτλους και έχει χάσει σε 37 τελικούς. Έχει κερδίσει 17 φορές Grand Slam (2os) και 34 φορές Masters (1ος).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ