Η ώρα των κορυφαίων στο Γουίμπλετον

Η ώρα των κορυφαίων στο Γουίμπλετον

Φέντερερ εναντίον Ναδάλ στον μεγάλο ημιτελικό του Grand Slam του Λονδίνου.

Για μια θέση στον τελικό του Γουίμπλετον. Φέντερερ εναντίον Ναδάλ. Οι δύο κορυφαίοι τενίστας σε ένα ακόμη συναπάντημα. Για 40η φορά στην καριέρα τους θα αναμετρηθούν στον σημερινό ημιτελικό του Γκραν Σλαμ (5μμ) με τους λάτρεις του τένις να αδημονούν. Το 2008 άλλωστε, στον τελικό του Γουίμπλετον, ήταν πρωταγωνιστές σε ένα συγκλονιστικό ματς, που ίσως αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τελικούς όλων των εποχών.

Ο Φέντερερ θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών. Έχει 102 τίτλους καριέρας, όντας δεύτερος στη συγκεκριμένη κατηγορία. Έχει 20 Grand Slam, τα οποία ευελπιστεί να κάνει 21 την Κυριακή.

Έχει 100 νίκες στο Γουίμπλετον, τις περισσότερες από κάθε άλλον σε τουρνουά Grand Slam και είναι ο μοναδικός με τριψήφιο αριθμό νικών σε μεγάλα τουρνουά. Έχει κατακτήσει 8 φορές το Wimbleton, ακόμα ένας αριθμός ρεκόρ. Έχει περισσότερες από 350 νίκες στα 4 μεγάλα τουρνουά, αριθμός ρεκόρ.

Από την άλλη ο Ισπανός είναι ο μοναδικός με 12 κατακτήσεις ενός Grand Slam, του Rolland Garros. Έχει τους περισσότερους τίτλους σε τουρνουά masters με 34 και απειλεί το ρεκόρ του Φέντερερ με τις 100 νίκες σε τουρνουά Grand Slam, καθώς αν κερδίσει σήμερα και κατακτήσει το τουρνουά στο Παρίσι τον Μάιο του 2020 τον ξεπερνάει.

Με μία υποσημείωση. Ο Φέντερερ έχει ήδη 97 νίκες στην Αυστραλία. Αν συμμετάσχει του χρόνου και φτάσει ως τον 4ο γύρο θα ξεπεράσει τον αριθμό νικών του στο Wimbleton και έτσι ο Ναδάλ δεν θα μπορεί να τον φτάσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Σε όσους ημιτελικούς Grand Slam έχουν αναμετρηθεί ο Ναδάλ έχει επικρατήσει. 2006, 2019 στο Παρίσι, 2012 και 2014 στη Μελβούρνη.

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε αν ο παραπάνω κανόνας επιβεβαιωθεί ή αν ο Φέντερερ, στη δύση της καριέρας του, βρήκε τον τρόπο να ξεπεράσει τον Ισπανό άσο στους «καταραμένους» για αυτόν ημιτελικούς των Grand Slam.

Αλλά και ποιος θα βρει στον τελικό τον νικητή του άλλου ημιτελικού ανάμεσα στον Τζόκοβιτς και τον Μπαουτίστα- Αγκούτ (3μμ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ