Γουίμπλεντον: Μυθική μάχη, πρωταθλητής ο Τζόκοβιτς!

Γουίμπλεντον: Μυθική μάχη, πρωταθλητής ο Τζόκοβιτς!

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που κρίθηκε στο τάι μπρέικ του πέμπτου σετ (για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρνουά) ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε με 3-2 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Γουίμπλεντον.

Στον καλύτερο τελικό των τελευταία ετών, ο οποίος διήρκησε 4 ώρες και 55 λεπτά, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε με 3-2 σετ τον Ρότζερ Φέντερερ (7-6 [5], 1-6, 7-6 [4], 4-6, 13-12 [3]) και κατέκτησε για 2η σερί χρονιά και συνολικά 5η φορά στην καριέρα του το Γουίμπλεντον!

Ο Σέρβος αν και βρέθηκε να χάνει στο πέμπτο σετ με 8-7 με μπρέικ και αντιμετώπισε δύο ματς πόιντ, δεν τα παράτησε, πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις και κατάφερε να πάρει το βαρύτιμο τρόπαιο στο τάι μπρέικ. Ενας μυθικός τελικός, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια στην ιστορία του Γουίμπλεντον, ενώ είδαμε για πρώτη φορά τάι μπρέικ στο 5ο σετ. Ο πρωταθλητής μετά το 12-12 κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα, με τον Νόβακ Τζόκοβιτς να αποδεικνύεται ψυχραιμότερος και με 7-3 να παίρνει τον τίτλο.

Αυτός ήταν ο 16ος Γκραντ Σλαμ τίτλος για τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, ο οποίος όμως δεν είχε την αναγνώριση που θα ήθελε από τους θεατές. Ο κόσμος ήταν ολοφάνερα υπέρ του Ρότζερ Φέντερερ, με τον Ελβετό «μαέστρο» στο τέλος να γνωρίζει την αποθέωση στο All England Club. Ο ίδιος παρά την πικρία του για την ήττα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο ήρθε, ανταπέδωσε την αγάπη των θεατών με ένα ζεστό χειροκρότημα.

Μια επική μάχη, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αλλά και στην αδυναμία του Φέντερερ να βγει νικητής στα τάι μπρέικ. Τρία υπήρξαν στο ματς, τρία χαμένα για τον Ελβετό. Ο Σέρβος από την άλλη, είχε σταθερά χτυπήματα στα κρίσιμα σημεία και έφτασε στον τίτλο. Ο Νόλε έβγαλε στο κορτ όλα εκείνα τα στοιχεία που τον έχουν φέρει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και με τη νοοτροπία νικητή που τον διακρίνει έφτασε σε μία τεράστια επιτυχία.

Αλλωστε, όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός, η αξία του ηττημένου δίνει αξία στον νικητή. Και αυτή τη φορά ηττημένος ήταν ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στο χορτάρι. Ο τεράστιος Ρότζερ Φέντερερ, που συνεχίζει να πρωταγωνιστεί, παρότι βρίσκεται στα 37.

Η εικόνα του αγώνα:

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν τα σερβίς τους και μοιραία οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τζόκοβιτς έκανε πρώτος μίνι μπρέικ (3-1), αλλά ο Ελβετός έφερε τα πάνω κάτω και προηγήθηκε με 5-3. Ο Νόλε, όμως, δεν πανικοβλήθηκε. Ισοφάρισε σε 5-5 και λίγο αργότερα με δύο ακόμα πόντους έκανε το 7-5 και το 1-0 στα σετ.

Το δεύτερο δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο Φέντερερ κυριάρχησε απόλυτα και με τρία μπρέικ έκανε το 6-1, ισοφαρίζοντας τον αγώνα. Ο Ελβετός είχε 3/3 μπρέικ πόιντ, με το σετ να διαρκεί μόλις 25 λεπτά!

Στο τρίτο σετ είχαμε μια επανάληψη του πρώτου. Ο «Ροτζέλιο» κρατούσε πιο εύκολα τα γκέιμ που σέρβιρε, σε αντίθεση με τον Σέρβο που… αγκομαχούσε. Παρόλα αυτά ο Φέντερερ δεν κατάφερε να κάνει το μπρέικ που έψαχνε, με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί και πάλι ο Νόβακ βγήκε νικητής. Το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης με 7-4 έκανε το 2-1 και όλα έδειχναν ότι θα φτάσει σχετικά εύκολα στον τίτλο.

Ο Ρότζερ, ωστόσο, δεν ήταν διατεθειμένος να τα παρατήσει. Ο Φέντερερ με μπρέικ έκανε το 3-2 και λίγο αργότερα με νέο μπρέικ το 5-2. Ο Τζόκοβιτς με δύο σερί γκέιμ μείωσε σε 5-4, αλλά το σετ είχε ήδη πάει προς την πλευρά του Ελβετού. Το 6-4 έγινε με ευκολία και το ματς οδηγήθηκε σε πέμπτο σετ.

Στο τελευταίο σετ του επικού τελικού ο Φέντερερ βρήκε πρώτος το μπρέικ, που έψαχνε και προηγήθηκε με 8-7, δείχνοντας έτοιμος να στεφθεί πρωταθλητής. Σηκώθηκε από την καρέκλα του, προηγήθηκε στο σερβίς του με 40-15, αλλά δεν κατάφερε να το κλείσει. Ο Τζόκοβιτς με συνεχόμενους πόντους έκανε μπρέικ και ισοφάρισε σε 8-8.

Οι δύο τενίστες συνέχισαν την επική μάχη και μετά το 12-12 οδηγηθήκαμε σε τάι μπρέικ. Ένα ακόμα τάι μπρέικ, μια ακόμα κερδισμένη μάχη για τον Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος όπως και στα δύο προηγούμενα κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Ρότζερ και με 7-3 κατέκτησε το τρόπαιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ