Ο… Γολγοθάς του Τσιτσιπά μέχρι το US Open (vid)

Ο… Γολγοθάς του Τσιτσιπά μέχρι το US Open (vid)

Το πρόγραμμα του Ελληνα τενίστα μέχρι το US Open είναι γεμάτο… αγκάθια – Οι βαθμοί που πρέπει να υπερασπιστεί στην hard court season και η ευκαιρία να «λάμψει» στο Αμερικάνικο Γκραντ Σλαμ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν τα πήγε καθόλου καλά στα παιχνίδια που έδωσε στο γρασίδι, με τον Ελληνα τενίστα να γνωρίζει σοκαριστικό αποκλεισμό στον πρώτο γύρο του Γουίμπλεντον από τον άσημο Ιταλό, Τόμας Φαμπιάνο. Πιο πριν είχε αποκλειστεί στον πρώτο γύρο του τουρνουά που διεξήχθη στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στο Χερτόγκενμπος από τον Χιλιανό, Νίκολας Τζάρι, ενώ στο Queen’s έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, όπου ηττήθηκε από τον κακό του δαίμονα, Φέλιξ Οζιέρ Αλιασίμ.

Τρία τουρνουά που θέλει να ξεχάσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δεν πατάει καλά και δείχνει να περνάει μια μικρή περίοδο ντεφορμαρίσματος. Παρόλα αυτά παραμένει στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης και μπαίνει στην hard court season από θέση ισχύος, έχοντας υψηλές φιλοδοξίες ενόψει του US Open.

Ο 20χρονος μετά τον αποκλεισμό στο Γουίμπλεντον επέστρεψε στην Ελλάδα και έκανε διακοπές στην Κέρκυρα, γεμίζοντας τις μπαταρίες του ενόψει των δύσκολων τουρνουά που ακολουθούν. Ο νεαρός τενίστας ξεκουράστηκε, «ξεθόλωσε» και από χθες επέστρεψε και πάλι στη Γαλλία.

Ο «Τσιτσιφάστ» όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο Twitter, βρέθηκε στη ακαδημία του σπουδαίου Πατρίκ Μουράτογλου και ξεκίνησε την προετοιμασία του ενόψει του Citi Open, που θα διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον από τις 29/7 έως τις 4/08. Πέρσι είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά, όπου γνώρισε την ήττα από τον Γερμανό και Νο. 3της παγκόσμιας κατάταξης, Αλεξάντερ Ζβέρεφ. Φέτος, θέλει να φτάσει τουλάχιστον μέχρι τους «4», προκειμένου να υπερασπιστεί τους βαθμούς που κατέκτησε πέρσι, ενώ έχει μεγάλο στόχο την κατάκτηση του τουρνουά.

Μετά το Citi Open θα ταξιδέψει στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου θα λάβει μέρος στο Rogers Cup (5/8 – 11/8). Και σε αυτό το τουρνουά έχει να υπερασπιστεί πολλούς βαθμούς, καθώς πέρσι είχε φτάσει μέχρι τον μεγάλο τελικό, όπου ηττήθηκε από τον Ναδάλ.

Τρίτος σταθμός του Στέφανου και τελευταίος πριν το US Open θα είναι το Cincinatti Masters (12/8 – 18/08), όπου θα έχει την ευκαιρία να μαζέψει πολλούς βαθμούς, καθώς πέρσι είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο από τον Νταβίντ Γκοφέν. Πρόκειται για τρία σπουδαία τουρνουά, όπου ο Τσιτσιπάς θα προσπαθήσει να βρει ρυθμό ενόψει του τέταρτου και τελευταίου Γκραντ Σλαμ της φετινής σεζόν. Το US Open δεσπόζει στην hard court season και φυσικά μαγνητίζει όλα τα βλέμματα.

Υπενθυμίζουμε ότι το US Open ξεκινάει στις 26 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Σεπτεμβρίου. Πέρσι ο Στέφανος είχε ηττηθεί στον δεύτερο γύρο από τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ, ο οποίος μαζί με τον Φέλιξ Οζιέρ – Αλιασίμ είναι οι δύο… εφιάλτες του Τσιτσιπά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Στέφανου στην hard court season:

29/07 – 04/08Citi OpenΟυάσινγκτον, ΗΠΑ
05/08 – 11/08Rogers CupΜόντρεαλ, Καναδάς
12/08 – 18/08Cincinnati MastersΣινσινάτι, ΗΠΑ
26/08 – 08/09US OpenΝέα Υόρκη, ΗΠΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ