Ο Τσιτσιπάς «έγραψε» ιστορία (vids)

Ο Τσιτσιπάς «έγραψε» ιστορία (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε στους 100 καλύτερους αθλητές του κόσμου και to10.gr θυμάται όλες τις ελληνικές παρουσίες στο top 100 της ATP και της WTA.

Το τένις έχει τη δική του διαδρομή στην Ελλάδα, έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Με αφορμή την ιστορική είσοδο του Στέφανου Τσιτσιπά στους 100 καλύτερους αθλητές της ATP, θυμόμαστε τις «γαλανόλευκες» παρουσίες στο συγκεκριμένο top.

Είναι μόλις 19 χρόνων κι ήδη έχει «γράψει» ιστορία καθώς βρίσκεται μεταξύ των 100 καλύτερων του κόσμου. Η επίδοση του νεαρού αθλητή είναι η καλύτερη όλων των εποχών καθώς ο Κωνσταντίνος Οικονομίδης είχε φτάσει μιαν ανάσα από το φράγμα της εκατοντάδας, τον Φεβρουάριο του 2007, όταν ήταν στο #112.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε στο #1 του κόσμου, στην κατηγορία των τζούνιορ, όταν μαζί με τον Εσθονό Κένεθ Ράισμα κατέκτησε την αντίστοιχη διοργάνωση του Γουίμπλεντον το 2016.

Το 2017, ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό τόσο στο Ρολάν Γκαρός όσο και στο Γουίμπλεντον αλλά αποκλείσθηκε στον πρώτο γύρο των τουρνουά. Ωστόσο, έφτασε μέχρι την ημιτελική φάση του Ευρωπαϊκού Όπεν στο οποίο νικήθηκε από τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Είχε, προηγουμένως, επικρατήσει του #10 της παγκόσμιας κατάταξης, Νταβίντ Γκοφίν (Βέλγιο).

Δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη του Τσιτσιπά κόντρα στον Γκοφίν:

Τριπλή ελληνική παρουσία στο γυναικείο Top 100

Στις γυναίκες, τώρα, στις 100 καλύτερες αθλήτριες έχουν καταφέρει να μπουν τρεις Ελληνίδες. Την κορυφαία επίδοση όλων των εποχών πέτυχε η Λένα Δανιηλίδου, τον Μάιο του 2003, όταν έφτασε στο #14 της παγκόσμιας κατάταξης. Το 2005, μάλιστα, έγινε η πρώτη που απέκλεισε την -τότε- κάτοχο του Ρόλαν Γκαρός, τη Ζιστίν Ενάν (Βέλγιο), με 2-1 σετ όταν τέθηκαν αντιμέτωπες στο Ουίμπλεντον.

Δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη της Δανιηλίδου επί της Ενάν:

Το ελληνικό τένις, όμως, έχει μεγάλη ιστορία και κομμάτι της είναι κι η Αγγελική Κανελλοπούλου που τον Απρίλιο του 1987 ήταν στο #47 της κατάταξης της WTA, έχοντας καταγράψει δύο παρουσίες στον τρίτο γύρο του Ρολάν Γκαρός.

Η κόρη της Κανελλοπούλου, Μαρία Σάκκαρη, συνεχίζει την… οικογενειακή παράδοση κι αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην 48η θέση της σχετικής βαθμολογίας, έχοντας αγωνιστεί -μες στο 2017- στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, του Ουίμπλεντον και του US Όπεν. Τον Σεπτέμβριο, η 22χρονη απέκλεισε στο Γουχάν Όπεν (Κίνα) το πρώην #1 της κατάταξης, Καρολίν Βοζνιάκι (Δανία) κι έφτασε έως τα ημιτελικά.

Δείτε στιγμιότυπα από τη νίκη της Σάκκαρη επί της Βοζνιάκι:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ