Ο Τζον ΜάκΕνρο μιλά για τον Τσιτσιπά και την Σάκκαρη

Ο θρύλος του τένις, Τζον ΜάκΕνρο, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη, μιλώντας με κολακευτικά λόγια.


Ο Τζον ΜάκΕνρο μιλά για τον Τσιτσιπά και την Σάκκαρη | to10.gr

Ο Τζον ΜάκΕνρο, ο θρύλος του τένις που έκανε μεγάλη καριέρα τη δεκαετία του 1980, είναι πλέον σχολιαστής στο «Eurosport» και μίλησε για τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη, κάνοντας πολύ θετικά σχόλια για την καριέρα των δύο Ελλήνων.

Όσον αφορά τον Τσιτσιπά τόνισε πως το Αμερικάνικο Όπεν είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να ανακάμψει μετά τον αποκλεισμό του από τον Βαβρίνκα στο Roland Garros, ενώ για την Σάκκαρη ανέφερε πως η χωμάτινη επιφάνεια της ταιριάζει και πως συνεχώς βελτιώνεται.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τζον ΜάκΕνρο:

Για τον Τσιτσιπά: «Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε ακριβώς το πρόβλημα. Είμαι σίγουρος πως οι προσδοκίες του είναι πολύ μεγαλύτερες και αυτό του έχει ασκήσει πολύ περισσότερη πίεση. Ίσως έχει δώσει πολλούς αγώνες, δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά με το Roland Garros. Έχασε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Βαβρίνκα και από τότε δεν ξέρω καν αν έχει περισσότερες νίκες απ’ ότι ήττες. Η αυτοπεποίθησή του βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, αλλά κάνει πολλά καλά πράγματα και είναι θαυμάσιο που τον έχουμε στο παιχνίδι.

Θα ήθελα να τον δω να τα αλλάζει αυτά στη Νέα Υόρκη και να πηγαίνει με καλή ψυχολογία στα τουρνουά των τελευταίων μηνών της σεζόν. Είναι ο τύπος παίκτη που χρειάζεται μια μεγάλη πορεία. Ο Στέφανος έδειξε στην Αυστραλία πως είναι ικανός για μεγάλα πράγματα και είναι κοντά στο να το κάνει, αλλά φυσικά, όταν μεγαλώνεις σαν παίκτης και γίνεσαι αστέρας, αυτόματα μια νίκη εναντίον σου αποκτά μεγαλύτερο βάρος και πλέον όλοι θέλουν να τον κερδίσουν».

Για την Σάκκαρη: «Πιστεύω πως οι περισσότερες επιτυχίες της ως τώρα ήταν στο χώμα. Την παρακολούθησα αυτό το καλοκαίρι και είδα πως προσπαθεί να ερμηνεύσει και να προσαρμόζει το παιχνίδι της, φαίνεται πως κάνει καλή δουλειά στο να μαθαίνει και μπορεί να αποτελέσει απειλή.

Θα με εκπλήξει αν καταφέρει να φτάσει μακριά στο US Open, αλλά νομίζω ότι μαθαίνει συνεχώς και πως έχει γίνει ήδη καλύτερη παίκτρια. Είναι σε πολύ καλή σωματική κατάσταση και πιστεύω θα κερδίσει κάποιους αγώνες. Αλλά θα πρέπει το παιχνίδι της να είναι καλύτερα προσαρμοσμένο στα σκληρά γήπεδα. Νομίζω πως ακόμα μαθαίνει και ακόμα εξελίσσει το παιχνίδι της».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο