US Open: Θρίαμβος για Αντρεέσκου που σόκαρε την Σερένα (vid)

US Open: Θρίαμβος για Αντρεέσκου που σόκαρε την Σερένα (vid)

Η 19χρονη Μπιάνκα Αντρεέσκου είναι η νέα κάτοχος του US Open αφού επικράτησε με 2-0 σετ της 38χρονης Σερένα Γουίλαμς.

Είναι γεγονός! Μετά την Ναόμι Οσάκα και την Κόκο Γκοφ, το γυναικείο τένις απέκτησε ένα ακόμα κορίτσι… θαύμα. Πρόκειται για την 19χρονη Καναδή, Μπιάνκα Αντρεέσκου που έγινε η πρώτη νικήτρια Grand Slam που έχει γεννηθεί από το 2000 και μετά και η μοναδική από τη χώρα της που κατακτά τρόπαιο αυτής της κατηγορίας.

Για να το κάνει αυτό χρειάστηκε 1 ώρα και 40’ κόντρα στην έμπειρη Σερένα Γουίλιαμς που είχε την φανατική υποστήριξη του κοινού στην προσπάθειά της να κατακτήσει τον 24ο τίτλο σε επίπεδο Grand Slam, αλλά νικήθηκε αντί αυτού με 2-0 σετ (6-3, 7-5).

Η Αντρεέσκου κατάφερε διπλό μπρέικ στο σερβίς της Γουίλιαμς σε καίριο σημείο στο πρώτο σετ και αυτό στάθηκε αρκετό για να κάνει το 1-0. Στο δεύτερο σετ ήταν ισοπεδωτική στο ξεκίνημα, φτάνοντας μι9α ανάσα από τη νίκη όταν προηγήθηκε με 5-1 και σέρβιρε για την τελική επικράτηση.

Όμως η μεγάλη Γουίλιαμς έκανε επική αντεπίθεση και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5. Η νεαρή και Νο.5 πλέον Αντρεέσκου όμως, δεν έχασε την ψυχραιμία της, έκανε μπρέικ στο σερβίς της Αμερικανίδας και ήταν αυτή που πανηγύρισε τον τίτλο στην πρώτη συμμετοχή της σε τελικό Grand Slam.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ