Στο διπλό «καθάρισε» ο μικρός Τσιτσιπάς!

Στο διπλό «καθάρισε» ο μικρός Τσιτσιπάς!

Ο μικρός αδερφός του Στέφανου Τσιτσιπά, Πέτρος, συνεργάστηκε άψογα με τον Μάρκο Καλοβελώνη και κέρδισαν άνετα τους Κρις Ρόντες και Κριστόφ Θολ (6-4, 7-5), οδηγώντας την Ελλάδα στο 3-0 επί του Λουξεμβούργου.

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδας το tie με το Λουξεμβούργο για την 3η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Davis Cup, με τους Μάρκο Καλοβελώνη και Πέτρο Τσιτσιπά να κερδίζουν εύκολα με 2-0 σετ τους Κρις Ρόντες και Κριστόφ Θολ.

Οι Ελληνες αθλητές επιβεβαίωσαν απόλυτα τον τίτλο του φαβορί και έκαναν εύκολα το 3-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της γαλανόλευκης απέναντι στο Λουξεμβούργο. Οι δύο τενίστες συνεργάστηκαν άψογα στο κορτ και επικράτησαν με 6-4, 7-5, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξαν νωρίτερα οι Μιχάλης Περβολαράκης και Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι ο Περβολαράκης είχε κερδίσει με ανατροπή 2-1 σετ τον επικίνδυνο Ούγκο Ναστάζι, ενώ στο δεύτερο ματς ο κορυφαίος Ελληνας τενίστας επικράτησε πανεύκολα με 2-0 σετ του Τομ Ντιεντερίχ, εξασφαλίζοντας τη νίκη σε 48 λεπτά αγώνα. Η χώρα μας έκανε το απόλυτο απέναντι στο Λουξεμβούργο και πλέον επικεντρώνεται στις μάχες με την Πολωνία.

Την Πέμπτη η γαλανόλευκη θα παίξει με την Πολωνία του Ούμπερτ Ουρκάτς, Νο. 36 στην παγκόσμια κατάταξη. Οποια ομάδα επικρατήσει στο tie θα πάρει ουσιαστικά και την πρώτη θέση στον όμιλο, καθώς την Παρασκευή η Ελλάδα θα παίξει με το Μονακό και η Πολωνία με το αδύναμο Λουξεμβούργο. Οι δύο πρώτες θέσεις του ομίλου οδηγούν στα πλέι οφ του World Group II, που θα γίνουν τον Μάρτιο του 2020.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ