Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 2-0

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ 2-0

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με μία εκπληκτική εμφάνιση επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 2-0 σετ και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του China Open, που διεξάγεται στο Πεκίνο.

Ετοιμος να κατακτήσει τον πιο σημαντικό τίτλο της καριέρας του είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς!

Ο Ελληνας τενίστας με μία εκπληκτική εμφάνιση επικράτησε του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με 2-0 σετ (7-6 [6], 6-4) και προκρίθηκε στον τελικό του 500άρι τουρνουά China Open, που διεξάγεται στο Πεκίνο. Ο «Τσιτσιφάστ» ξεπέρασε το εμπόδιο του Γερμανού και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό τον Ντομίνικ Τιμ, ο οποίος νωρίτερα κέρδισε με ανατροπή 2-1 σε τον Κάρεν Κατσάνοφ.

Αυτός θα είναι ο 8ος τελικός για τον 21χρονο πρωταθλητή, ο οποίος στην Κίνα ψάχνει τον 4ο τίτλο του σε ATP επίπεδο και 3ο στη φετινή σεζόν, εάν μάλιστα τα καταφέρει απέναντι στον Αυστριακό, θα είναι το σπουδαιότερο τρόπαιο της καριέρας, αφού δεν έχει κατακτήσει ποτέ 500άρι τουρνουά.  Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτός είναι επίσης ο πρώτος τελικός του Στέφανου μετά από τον περασμένο Μάιο και το Masters της Μαδρίτης, ενώ το 2019 είχε παίξει επίσης στους τελικούς σε Μασσαλία (νικητής), Ντουμπάι (φιναλίστ) και Εστορίλ (νικητής).

Ο δρόμος του Στέφανου για τον μεγάλο τελικό του Πεκίνο, ωστόσο, δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο Γερμανός τενίστας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο πρώτο σετ 3-1. Ο Τσιτσιπάς, όμως, αντέδρασε και τέσσερα σερί γκέιμς έκανε το 5-3! Ο Ελληνας τενίστας μπορεί να πήρε κεφάλι στο σκορ, αλλά δεν κατάφερε να κλείσει το σετ. Ο Γερμανός ισοφάρισε σε 5-5 και το σετ κρίθηκε στη ρώσικη ρουλέτα του τάι μπρέικ. Εκεί ο συμπατριώτης με την πλάτη στον τοίχο, όταν ο Σάσα προηγήθηκε με 6-3, όμως και πάλι δεν τα παράτησε. Εδειξε χαρακτήρα, έσβησε 3 set point και με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 8-6 και το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο ο Στέφανος με την ψυχολογία στα ύψη κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ και προηγήθηκε με 5-1. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία να κάνει και το 6-1, αλλά ο Γερμανός έσβησε το break point. Ο Σάσα πάλεψε, εκμεταλλεύτηκε την χαλάρωση του Τσιτσιπά και μείωσε σε 5-4. Ο Ελληνας τενίστας, όμως, σταμάτησε τα… δώρα, πήρε τις μπάλες και σέρβιρε σωστά για το 6-4 και το 2-0.

Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη του «Τσιτσιφάστ» απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, τον οποίο έχει κερδίσει στα 3 από τα 4 ματς που έχουν δώσει. Ο Στέφανος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του και αύριο θα τα δώσει όλα απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ. Εάν μάλιστα πάρει τη νίκη, εκτός από το τρόπαιο, θα κάνει κομβικό βήμα για την πρόκρισή του στα ATP Finals, που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στο Λονδίνο, με την παρουσία των κορυφαίων τενιστών του 2019.

Τα στατιστικά του αγώνα:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ