Οζέρ Αλιασίμ – Στέφανος Τσιτσιπάς 0-2

Οζέρ Αλιασίμ – Στέφανος Τσιτσιπάς 0-2

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από πέντε σερί ήττες από τον εξαιρετικό Αλιασίμ, επικράτησε με 2-0 σετ στο Open της Σανγκάης και προκρίθηκε στη φάση των «16» του τουρνουά.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο άκουσμα του ονόματος του Οζέρ Αλιασίμ, σίγουρα θα ένιωθε… άβολα μέχρι σήμερα. Ο 19χρονος Καναδός και Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης, μετρούσε 5 σερί νίκες τόσο σε επίπεδο junior όσο και σε επίπεδο ανδρών, με τον Έλληνα τενίστα να έχει κατακτήσει μάλιστα μόλις ένα σετ.

Όπως όμως έδειξε και στο Πεκίνο όπου έφτασε μέχρι τον τελικό, ο Τσιτσιπάς είναι αυτόν τον καιρό σε πολύ καλή κατάσταση. Το επιβεβαίωσε λοιπόν έστω και με δυσκολία και κόντρα στον Αλιασίμ.

Επικράτησε με 2-0 σετ (7-6[3], 7-6[3]) και πλέον στη φάση των «16» του τουρνουά, θα αντιμετωπίσει τον Πολωνό και Νο34. της παγκόσμιας κατάταξης, Χούμπερτ Χούρκατς.

Η μάχη στο κορτ της Σανγκάης ήταν συναρπαστική και διήρκεσε 2ώρες και 6 λεπτά. Στο πρώτο σετ ο Στέφανος ξεκίνησε με μπρέικ (3-1) ενώ στην εξέλιξή του έχασε δύο set point στο 6-5, με τον Αλιασίμ να στέλνει το σετ το tie break. Εκεί ο Καναδός όμως σε μια κρίσιμη καμπή, έκανε διπλό λάθος και έδωσε στο Τσιτσιπά το προβάδισμα το οποίο εκμεταλλεύτηκε για το 1-0.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο σετ με τους δύο τενίστες να μην μπορούν να ξεφύγουν ο ένας από τον άλλο. Τελικά και το δεύτερο σετ πήγε στο tie break. Εκεί ο Τσιτσιπάς κατάφερε και πάλι σε καίριο σημείο να κάνει διπλό mini break στο 3-4 και να πάρει τελικά τη νίκη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ