Το Big 3 του παγκόσμιου τένις υποκλίθηκε στον Τσιτσιπά

Το Big 3 του παγκόσμιου τένις υποκλίθηκε στον Τσιτσιπά

Το 2019 είναι μια χρονιά όνειρο για τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος μεταξύ άλλων κατάφερε να νικήσει τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ.

Όσοι πίστεψαν στα ξεκινήματα της καριέρας του Τσιτσιπά, πως προορίζονταν για μεγαλεία, σιγά σιγά νιώθουν δικαιωμένοι. Ο Στέφανος αργά αλλά σταθερά ανεβαίνει ένα ένα τα σκαλιά του παγκόσμιου τένις με τη τρέχουσα χρονιά να είναι μια χρονιά «έκρηξης».

Νίκες σε μεγάλα τουρνουά, κατακτήσεις τίτλων, άνοδος μέχρι το Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης και μόλις σήμερα, εισιτήριο για το ATP Finals του Λονδίνου όπου θα κοντραριστούν οι 8 καλύτεροι της χρονιάς.

Και εδώ έρχεται να προστεθεί ένα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό, αφού από τη ρακέτα του Τσιτσιπά έχασαν οι Ράφα Ναδάλ, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ, όλοι μέσα στο 2019.

Τον Ιανουάριο ήρθε το… πρώτο αίμα με τον Στέφανο να επικρατεί με 3-1 σετ του Φέντερερ στο Australian Open για τους 16 της διοργάνωσης.

Λίγο αργότερα ήρθε η επικράτηση επί του Ναδάλ με 3-2 εντός έδρας αν μπορούμε να το θέσουμε έτσι, στο Open της Μαδρίτης.

Σήμερα ήταν η σειρά του Τζόκοβιτς ο οποίος ηττήθηκε στα προημιτελικά του ATP Masters 1000 στη Σανγκάη με αποτέλεσμα ο Τσιτσιπάς να γίνει μόλις ο δεύτερος που το καταφέρνει αυτό μετά τον Ντόμινικ Τιμ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ