Τσιτσιπάς: «Έδειξα σε όλους για τι είμαι ικανός»

Τσιτσιπάς: «Έδειξα σε όλους για τι είμαι ικανός»

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου του στη Μασσαλία.

Back to back τίτλους κατάφερε να κατακτήσει στη Μασσαλία ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε στον τελικό με 2-0 σετ του Αλιασίμ και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη. Μετά το φινάλε του αγώνα, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας βρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου, όπου σχολίασε:

«Έπαιξα πολύ καλό και ποιοτικό τένις σήμερα. Έδειξα σε όλους για τι είμαι ικανός. Σέρβιρα καλά, επέστρεφα καλά, ήμουν πίσω από κάθε μπάλα, εκτελούσα, κυριάρχησα και είχα σωστή επιλογή χτυπημάτων».

Παράλληλα, ο Τσιτσιπάς κληθηκε να σχολιάσει το γεγονός πως έγινε ο πρώτος τενίστας που κατακτά back-to-back τον τίτλο στο Open13, μετά τον Τόμας Ένκβιστ το 1998.

«Γνωρίζω καλά τον Τόμας. Ήταν ο captain στο Laver Cup. Είναι πολύ ωραίος τύπος. Αισθάνομαι πολύ ωραία που σπάω κάποια ρεκόρ. Είναι αυτό που με κρατάει στο άθλημα και με κάνει να διψάω για περισσότερες διακρίσεις και ρεκόρ. Θέλω να είμαι εκεί έξω και να σπάω ρεκόρ και να κάνω πράγματα που δεν έχουν κάνει άλλοι. Αυτό ορίζει και την προσωπικότητά μου»

Ακόμη, ο Στέφανος στάθηκε στην πνευματική του ωρίμανση, η οποία τον βοήθησε να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του.

«Είμαι υπερήφανος για το γεγονός που δεν πτοήθηκα πνευματικά στον τελικό. Αυτό ήταν πολύ καλό. Παρ’όλο που δέχθηκα break, δεν μπορώ να πω ότι ήταν λόγω κακής ψυχολογίας. Είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που αντέδρασα και αντιμετώπισα όλο το ματς»

Απ’την πλευρά του, ο 19χρονος Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του μετά την ήττα στον τελικό, αλλά φάνηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια:

«Νιώθω απογοητευμένος. Ποτέ δεν είναι ωραίο να χάνεις σε έναν τελικό. Ήταν η 5η μου ήττα σε τελικό και σίγουρα καρφώνεται στο μυαλό μου. Είναι δύσκολο αλλά πιστεύω θα με κάνει καλύτερο παίκτη. Θα διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου και είμαι βέβαιος ότι κάποια μέρα θα τα καταφέρω. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά προς αυτόν τον στόχο. Θα δουλέψω για να κερδίσω μεγάλα τουρνουά»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ