Ναβρατίλοβα: «Οι νέοι χάνουν την ευκαιρία να βελτιωθούν»

Ναβρατίλοβα: «Οι νέοι χάνουν την ευκαιρία να βελτιωθούν»

Στις επιπτώσεις που αφήνει σε αγωνιστικό επίπεδο και κυρίως στους νέους, η πανδημία του κορωνοϊού, στάθηκε η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Η Αμερικανίδα -με καταγωγή από την Τσεχοσλοβακία- είναι από τους «ζωντανούς θρύλους» του παγκοσμίου τένις και τοποθετήθηκε λίγο μετά την ανακοίνωση για την ματαίωση του Γουίμπλεντον, αλλά πριν από την ενημέρωση ότι «μπαίνει λουκέτο» στο άθλημα, τουλάχιστον μέχρι τις 13 Ιουλίου.

«Κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Όλοι είμαστε στην ίδια βάρκα», δήλωσε με νόημα η Ναβρατίλοβα και συνέχισε: «Οι νέοι χάνουν την ευκαιρία να βελτιωθούν, παίζοντας με αντιπάλους που είναι πιο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Όπως συμβαίνει και με την Κόκο Γκάουφ. Η οποία είναι 16 ετών, δηλαδή σε μία ηλικία, που μπορεί να εξελιχθεί σημαντικά. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους λίγο μεγαλύτερους, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι (σ.σ. πάντα για το τένις), όπως ο Ρότζερ Φέντερερ και η Σερένα Ουίλιαμς, δεν έχουν και ως καλύτερο… φίλο τον χρόνο. Χάνουν μία χρονιά. Για τον καθένα είναι διαφορετικό, όμως αυτή είναι η κατάσταση.

Δεν ξέρω τι θα σκεπτόμουν, εάν ήμουν 30 ετών κι έπαιζα ακόμη. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω ανάγκη να βάζω στόχους στην ζωή μου, όμως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί, δεν ξέρουμε πότε θα διεξαχθεί το επόμενο τουρνουά. Πιστεύω ότι στην καλύτερη περίπτωση, αυτό θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ