Γιώτα : «Η κατάσταση για τους αθλητές είναι δραματική»

Γιώτα : «Η κατάσταση για τους αθλητές είναι δραματική»

Η Κατερίνα Γιώτα μίλησε μεταξύ άλλων για την προσπάθεια που γίνεται για να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Η παίκτρια της ομάδας βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού, Κατερίνα Γιώτα, παραχώρησε συνέντευξη στον Over FM 104,9 και μίλησε για τη διακοπή της σεζόν αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται για να ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η κατάσταση για εμάς τους αθλητές είναι δραματική. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την προπόνηση. Η φύση του επαγγέλματος μας, ασχέτως αν το κράτος δεν μας αναγνωρίζει σαν επαγγελματίες, είναι να είμαστε ενεργοί. Δεν έχουμε καμιά στήριξη από την πολιτεία. Στο πρώτοlock downστηρίξαμε την απόφαση του κράτους χωρίς πάλι χωρίς να λάβουμε κάποια στήριξη.

Ζητάμε κάτι αντίστοιχο που ισχύει στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Από την πολιτεία δεν υπήρχε πρόβλεψη για τα τεστ. Ουσιαστικά θέλουμε την έγκριση της πολιτείας για να συνεχίσουμε να προπονούμαστε. Δεν ξέρω που κολλάει το θέμα. Η ομοσπονδία έχει στείλει το προτεινόμενο πρωτόκολλο και ουσιαστικά περιμένουμε απάντηση.

Δεν μπορεί κάνεις να μας εγγυηθεί αν θα υπάρξει και άλλο lockdown. Προσωπικά εδώ και έναν χρόνο προσπαθώ να επανέλθω από ένα τραυματισμό που είχα στο γόνατο και η κατάσταση δεν με βοηθάει. Δεν είναι κάτι που μπορείς να κάνεις από το σπίτι σου. Το βόλεϊ είναι ένα πάρα πολύ απαιτητικό άθλημα με πολλά άλματα. Είμαστε ήδη αρκετό καιρό χωρίς προπόνηση και όσο καθυστερούμε μένουμε πίσω».

Για το αν μπορούν οι ομάδες να στηρίξουν αυτό το σχέδιο: «Οι ομάδες που απαρτίζουν τις μεγάλες κατηγορίες μπορούν να κάνουν συνεχόμενα τεστ. Αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει ερασιτεχνικός αθλητισμός πρέπει να συνεχίσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ