Η προσέγγιση που αξίζει σε ένα αλλοιωμένο πρωτάθλημα

Η προσέγγιση που αξίζει σε ένα αλλοιωμένο πρωτάθλημα

Η ΕΟΠΕ απείλησε τις ομάδες της Volley League Γυναικών που δεν θα παίξουν στο πρωτάθλημα με υποβιβασμό και πρόστιμα, όμως ο Ολυμπιακός δεν ενέδωσε στις απειλές της ομοσπονδίας και θα αφήσει ελεύθερες τις αθλήτριες του και θα παίζει με νεάνιδες, αν φυσικά ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Η EOΠΕ συνεχίζει να προκαλεί με τις αποφάσεις του σχετικά με την επιστροφή στις προπονήσεις, αλλά και την επανέναρξη του πρωταθλήματος βόλεϊ Γυναικών.

Πιο συγκεκριμένα, στη τηλεδιάσκεψη της Volley League γυναικών που τελείωσε μετά από πέντε ώρες και προηγήθηκε άλλη μία έξι ωρών την Κυριακή, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος απείλησε τις ομάδες που δεν θα παίξουν στο πρωτάθλημα με υποβιβασμό και πρόστιμα, και υπό αυτό το καθεστώς πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία για επιστροφή από την 1η Ιανουαρίου στις προπονήσεις.

Φυσικά πρόκειται για ένα αλλοιωμένο πρωτάθλημα, ένα πρωτάθλημα – παρωδία αφού όλες οι ομάδες, πλην του ΠΑΟΚ έχασαν βασικές παίκτριες, ενώ μετά από αυτή την απόφαση στη τηλεδιάσκεψη, οι σύλλογοι θα πρέπει είτε να κλείσουν την πόρτα στους αθλητές που έχουν εξασφαλισμένες προτάσεις από το εξωτερικό, ή να πάρουν το ρίσκο να τους κρατήσουν, να τους πληρώνουν χωρίς να γνωρίζουν αν και πότε θα παίξουν και πότε θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά την τηλεδιάσκεψη και το τι ειπώθηκε, πρώτος τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, Τάκης Μαλακατές που τόνισε οτι πρέπει να υποβιβαστούν οι ομάδες που θα αρνηθούν να παίξουν στο πρωτάθλημα και αποχώρησε προφασιζόμενος σοβαρό ραντεβού, κάτι που αμφισβήτησαν έντονα ο Ολυμπιακός και ο Πανναξιακός.

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού, Γιώργος Γιαννάκης του είπε: «Ξέρουμε πως δεν έχεις κανένα σημαντικό ραντεβού. Απλά δεν περιμένεις να ακούσεις τις απαντήσεις μας και φεύγεις». Ο Νίκος Κατσιούρας του Ολυμπιακού τόνισε «ωραία η τρομοκρατία, αλλά τις αποφάσεις θα τις πάρει η ΕΟΠΕ. Ζητήσαμε εγγυήσεις από την Πολιτεία, αλλά μας είπαν μόνο πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις. Δεν μας είπαν αν θα ξεκινήσει και πότε το πρωτάθλημα, αλλά και να μας διαβεβαιώσουν ότι αν αρχίσουμε δεν θα μας ξανακλείσουν».

Ακόμη ο Ολυμπιακός ξεκαθάρισε πως οι ομάδες είχαν ομοφωνία στις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ από τη στιγμή που δεν είναι σίγουρο πότε και αν θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα και κυρίως αν θα ολοκληρωθεί ότι θα αποδεσμεύσεις τις παίκτριες που έχουν προτάσεις από το εξωτερικό. Τη θέση του Ολυμπιακού υποστήριξαν μεταξύ άλλων και οι Άρης, ΑΕΚ, Θέτιδα και Πανναξιακός, ενώ μετά τα όσα έχουν συμβεί μιλάμε ξεκάθαρα για ένα πρωτάθλημα που είναι αλλοιωμένο, καθώς αλλιώς ξεκίνησαν οι ομάδες και αλλιώς θα συνεχίσουν. Και αυτό δεν αφορά μόνο τις πρώτες θέσεις, αλλά και για εκείνες του υποβιβασμού. Πρόκειται για ένα πρωτάθλημα που έχει υποβαθμιστεί εντελώς από την αδράνεια της Πολιτείας και της Ομοσπονδίας το τελευταίο δίμηνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ μετά την τηλεδιάσκεψη:

«Μετά από την τελευταία συνάντηση των 14 ομάδων της Volley League Γυναικών με τη παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Γιώργου Καραμπέτσου και μετά την ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων και επιχειρημάτων, αποφασίστηκε η επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις.

Επιπρόσθετα, εκφράστηκε από όλους τους παράγοντες η αγωνία αλλά και η ευχή της έναρξης του πρωταθλήματος το αργότερο μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου 2021, όπως και της ολοκλήρωσης αυτού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ