Volleyleague: Μια 7άδα τραυματισμών-σοκ και το… fast track «Καραμπέτσειο» πρωτάθλημα

Volleyleague: Μια 7άδα τραυματισμών-σοκ και το… fast track «Καραμπέτσειο» πρωτάθλημα

Η Volleyleague γυναικών ξεκίνησε και συνεχίζει να εκθέτει εκείνους που την επανάρχισαν «άρπα κόλλα», θέτοντας σε κίνδυνο τις αθλήτριες.

Επτά κρούσματα σοβαρών τραυματισμών σε τρεις μόλις αγωνιστικές από την ημέρα της επανέναρξης της Volleyleague Γυναικών.

Επτά ιστορίες αθλητριών  που βίωσαν με σκληρό τρόπο τις συνέπειες του ανοίγματος ενός πρωταθλήματος χωρίς να πληρούνται οι ελάχιστες προδιαγραφές περιορισμού του κινδύνου των τραυματισμών.

Στην λίστα με τις Κελεσίδη, Μεταξά, Νούσια, Βαρουδάκη, Χατζηκωσταντά, προστέθηκαν την Τετάρτη η  Ποντικάκη του Πορφύρα  και η Βαΐντοβα των Αμαζόνων. Η πρώτη τραυματίστηκε στον αστράγαλο σε μια ανύποπτη φάση στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, η δεύτερη σοβαρά στο γόνατο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Αμφότερες αποχώρησαν υποβασταζόμενες και ενδεχομένως να τεθούν νοκ άουτ και αυτές για τη συνέχεια της σεζόν. Οι εικόνες που παράγει το πρωτάθλημα του Καραμπέτσου, με τους συνεχείς τραυματισμούς, είναι σοκαριστικές.

Είναι ωστόσο και αναμενόμενες από τη στιγμή που ξεκίνησε και διεξάγεται άρον-άρον ένα πρωτάθλημα το οποίο είχε διακοπεί από τον Νοέμβριο. Το οποίο πραγματοποιείται με διαδικασίες «fast track», όπως πολύ εύστοχα ανέφεραν οι αθλήτριες του Ολυμπιακού στην ανακοίνωση που εξέδωσαν την Τρίτη. Μια ημέρα μετά η ανησυχία που είχαν εκφράσει, επιβεβαιώθηκε με τους δυο νέους τραυματισμούς. Όπως επιβεβαιώθηκαν όλοι όσοι  προειδοποιούσαν από το Νοέμβριο για τις συνέπειες και τους κινδύνους που εγκυμονούσε για την υγεία των αθλητριών, η  ενδεχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος και η μετέπειτα επανέναρξη του.

Αναμφίβολα οι ευθύνες που βαραίνουν τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, για αυτό το φιάσκο στο οποίο εξελίσσεται το πρωτάθλημά του, είναι τεράστιες. Και του αναλογούν στο 100%. Ο ίδιος άνθρωπος που αρχικά, όχι μόνο δεν έκανε ό,τι ήταν δυνατό για να αποφευχθεί το λουκέτο στο πρωτάθλημα, αλλά λειτουργούσε ως τροχοπέδη σε όποια προσπάθεια γινόταν για επανέναρξη, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, όπως τον κατηγορούν αρκετοί στο χώρο του βόλεϊ.

Και ξαφνικά μόλις ξεπεράστηκαν τα χρονικά όρια της αντοχής και της υπομονής των συλλόγων και των αθλητριών,  εξαιτίας της αβεβαιότητας αναφορικά με την επανέναρξή του, μόλις αλλοιώθηκε το πρωτάθλημα αφού αρκετές αθλήτριες αναζήτησαν την τύχη τους σε πρωταθλήματα του εξωτερικού όπου δεν σταμάτησαν να λειτουργούν, τι έκανε ο… μεγάλος παράγοντας; Οδήγησε τις ομάδες στην επανέναρξη. Χωρίς να υπολογίζει τους κινδύνους που εγκυμονούσε για την υγεία των αθλητριών, η απόφαση αυτή.

«Η Volleyleague γυναικών επιστρέφει οργανωμένα με υγιή φωνή απέναντι στην πανδημία», είχε δηλώσει πρόσφατα. Μια δήλωση εκτός πραγματικότητας, αφού ήδη μετράμε μια ομάδα που αποχώρησε από την παρωδία, τον Πανναξιακό, (σ.σ. μεταξύ από τους συλλόγους που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια) και άλλη… μια με την επτάδα τραυματιών που «θυσιάστηκαν» στον βωμό της επανέναρξης, μιας απόφασης εκτός λογικής.

Το φαινόμενο των συνεχόμενων τραυματισμών εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Καραμπέτσο. Και τον καθιστά υπεύθυνο για ότι έχει συμβεί μέχρι στιγμής και ότι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Άραγε ο ίδιος να κοιμάται ήσυχος τα βράδια, φέρνοντας στο μυαλό του τις σοκαριστικές εικόνες που παράγει το «Καραμπέτσειο» πρωτάθλημα;

Τα κορίτσια που τραυματίστηκαν, κοιμούνται με πόνους. Τα υπόλοιπα κορίτσια κοιμούνται με τον φόβο τι μπορεί να τους συμβεί αύριο. Και οι οικογένειές τους με την αγωνία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ