Ζήτησε μεταγραφές ξένων ο Ολυμπιακός εν όψει Κυπέλλου

Ζήτησε μεταγραφές ξένων ο Ολυμπιακός εν όψει Κυπέλλου

Οι ερυθρόλευκοι κατέθεσαν αίτημα στην ΕΟΠΕ για να επιτραπούν μεταγραφές ξένων εν όψει του Κυπέλλου. Μια καλή ευκαιρία για ίσους όρους για όλους…

Το λουκέτο στο πρωτάθλημα της Volleyleague Γυναικών εξαιτίας της πανδημίας έφερε στο προσκήνιο την διεξαγωγή Κυπέλλου μετά την απόφαση της ΕΟΠΕ με τον Ολυμπιακό να στέλνει αίτημα στην Ομοσπονδία για να ανοίξει παράθυρο μεταγραφών για ξένες αθλήτριες. Ο Ολυμπιακός με την κίνηση του αυτή ζητά το αυτονόητο.

Την διεξαγωγή της διοργάνωσης με ίδιους όρους για όλες τις ομάδες μια και όλες οι ομάδες αναγκάστηκαν λόγω του κορωνοϊού και της μεγάλης διακοπής των αγωνιστικών υποχρεώσεων να αποδεσμεύσουν τις ξένες αθλήτριες τους.

Υπήρχε άλλωστε αβεβαιότητα γύρω από την επανέναρξη του πρωταθλήματος όπως και τελικά επιβεβαιώθηκε με όσα επακολούθησαν μέχρι την οριστική διακοπή του. Η ΕΟΠΕ έχει μια καλή ευκαιρία να δείξει πως ενδιαφέρεται για το δίκαιο της διοργάνωσης παρότι η προκήρυξη του Κυπέλλου από πλευράς Ομοσπονδίας είναι… παράτυπη αφού βάσει κανονισμών διεξαγωγής των διοργανώσεων θα πρέπει να μεσολαβεί διάστημα 20 ημερών, από την ημέρα που προκηρύσσεται μια διοργάνωση μέχρι την ημερομηνία που ξεκινάει να διεξάγεται.

Η ΕΟΠΕ προκήρυξε την διεξαγωγή του Κυπέλλου στις 23 Μαρτίου κάτι που σημαίνει πως κανονικά θα έπρεπε να ξεκινήσει 13 Απριλίου. Μετά από 20 ημέρες δηλαδή, αλλά αντί αυτού η προκριματική φάση θα εκκινήσει στις 31 Μαρτίου.

Από τη στιγμή λοιπόν που η ΕΟΠΕ δεν τηρεί το γράμμα των κανονισμών που διέπουν τις διοργανώσεις της και λειτουργεί παράτυπα, μόνο παράτυπο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το αίτημα των Πειραιωτών προς τη συγκεκριμένη Ομοσπονδία.

Το αίτημα του Ολυμπιακού είναι λογικό και η απάντηση της ΕΟΠΕ θα δείξει πολλά. Η ΕΟΠΕ που πέρσι δεν έβρισκε ένα Σαββατοκύριακο για να γίνει το Κύπελλο, με τις ομάδες σχηματισμένες κανονικά, ενώ φέτος ξαφνικά όρισε την διεξαγωγή της διοργάνωσης παρότι τόνισε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Θα φανεί επίσης ποιοι είναι αυτοί που απλά θέλουν να επωφεληθούν από την αναγκαστική αποδυνάμωση του πανίσχυρου εδώ και χρόνια ερυθρόλευκου ρόστερ για να έχουν πιθανότητες να πάρουν έναν τίτλο ή αν όντως όλοι ενδιαφέρονται να αγωνίζονται επί ίσοις όροις.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τον νόμο 4753/2020 άρθρο 58 η ΕΟΠΕ διατηρεί το δικαίωμα χωρίς γενική συνέλευση να ορίσει μεταγραφικές περιόδους.

Το αίτημα του Ολυμπιακού όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό δεν είναι… επικοινωνιακό. Είναι άκρως ουσιαστικό. Ο Ολυμπιακός περιμένει το «οκ» της ΕΟΠΕ για να προχωρήσει άμεσα στην απόκτηση τριών ξένων αθλητριών που θα ενισχύσουν το ρόστερ του. Το μπαλάκι είναι τώρα στην ΕΟΠΕ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ