Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1: Θρύλος κυρίαρχος και (ξανά) πρωταθλητής

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1: Θρύλος κυρίαρχος και (ξανά) πρωταθλητής

Ο Ολυμπιακός «πάτησε» τον Παναθηναϊκό στο κλειστό του Ρέντη (3-1) και χρειάζεται έναν βαθμό στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια για να κατακτήσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Τον… πάτησε και ετοιμάζεται να πανηγυρίσει το 30ο πρωτάθλημα στην ιστορία του!

Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (3-1), για την δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Volleyleague και χρειάζεται έναν βαθμό στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια, για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο. Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν στο τάραφλεξ του «Μελίνα Μερκούρη» και απέδειξαν για μια ακόμα φορά ότι είναι ανώτεροι από τους Πράσινους.

Οι Ερυθρόλευκοι κέρδισαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες το Τριφύλλι, αφού στις 24/3 είχαν νικήσει και στο κλειστό του Αγίου Θωμά με 3-1 σετ, για την 14η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Volleyleague. Μια ακόμα επιβλητική νίκη για την ομάδα του Δημήτρη Καζάζη απέναντι στο συγκρότημα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου, με τον Ολυμπιακό να επιβεβαιώνει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και εκμεταλλευόμενος τα μεγάλα του όπλα βρέθηκε στο +6 (21-15). Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν σοβαροί και με 25-19 έκαναν το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ, όμως, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τα ηνία του παιχνιδιού. Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου προηγήθηκε με 12-9 και στη συνέχεια με 20-14. Οι Πειραιώτες μείωσαν σε 19-22, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 25-20 και ισοφάρισαν σε 1-1. Ο Παναθηναϊκός έφερε στα ίσια το παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και πήρε τα επόμενα δύο σετ, φτάνοντας σε μια καθαρή νίκη.

Οι Ερυθρόλευκοι στα μέσα του τρίτου σετ προηγήθηκαν με 16-11 και έβαλαν τις βάσεις για να πάρουν και πάλι κεφάλι στο σκορ. Οι παίκτες του Καζάζη είχαν βρει ρυθμό και με 25-20 έκαναν το 2-1 στα σετ. Το τέταρτο σετ ήταν παράσταση για ένα ρόλο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει δυνατά και να προηγείται με 10-5 και στη συνέχεια με 20-10. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τους Πειραιώτες να φτάνουν στο 25-10 και στο 3-1. Μια επιβλητική εμφάνιση από τους γηπεδούχους, που οδεύουν ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Του 30ου στην ιστορία τους.

Τα σετ 3-1 (25-19, 20-25, 25-20, 25-10)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ