Ο ΠΑΟΚ πήρε το κύπελλο-Καραμπέτσος (0-3)

Ο ΠΑΟΚ πήρε το κύπελλο-Καραμπέτσος (0-3)

Η ομάδα βόλεϊ γυναικών του ΠΑΟΚ επικράτησε του ΑΟ Θήρας με 3-0 σετ και στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπελλούχος Ελλάδας.

Η ομάδα βόλεϊ των γυναικών του ΠΑΟΚ επικράτησε του ΑΟ Θήρας με 3-0 σετ στον τελικό και κατέκτησε το πρώτο Κύπελλο Ελλάδας στην ιστορία της, στο γήπεδο της Ηλιούπολης. Για την ακρίβεια το πρώτο κύπελλο Καραμπέτσος, τιμής ένεκεν στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Στον άνθρωπο που μετέτρεψε έναν ιστορικό θεσμό σε φαρσοκωμωδία. Πως το είχε πει άλλωστε ο ίδιος κλείνοντας το δρόμο στον Ολυμπιακό: «Ας το πάρει και κανένας άλλος». Ε, το πήρε.

Πως το πήρε; Με την απαγόρευση στους Ερυθρόλευκους να αντικαταστήσουν τις ξένες παίκτριες. Και με ένα road movie με τρια ντέρμπι σε έξι ημέρες που δεν παραπέμπει σε βόλει γυναικών, αλλά σε μια καλά οργανωμένη απόπειρα εξόντωσης.

Θυμίζουμε: Ο Παναθηναϊκός ήταν ο άκρως ευνοημένος της περιφημης κλήρωσης όταν και βρέθηκε δίχως αγώνες ως τους ημιτελικούς. Η Σαντορίνη τον απέκλεισε και εκείνον. Όπως τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ ήταν για εκείνη κάτι σαν τρίτη και φαρμακερή. Προφανώς όμως δεν άντεξε.

Τέλος πάντων. Ας μείνουμε στον νικητή ΠΑΟΚ. Οι «ασπρόμαυρες» ήταν καλύτερες σε ολόκληρη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Στο πρώτο σετ τη διαφορά έκαναν τα λάθη του ΑΟ Θήρας καθώς η τυπικά γηπεδούχος έκανε 11 πόντους δώρο στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Δικέφαλος είχε μόλις 3. Έτσι η ομάδα του Τάκη Φλώρου μετά το 2-1 με το οποίο προηγήθηκε ο ΑΟΘ πήρε το προβάδισμα και άρχισε να χτίζει μια διαφορά (5-8, 7-11).

Ο ΑΟΘ με την Τσομπανίδου να κάνει τρομερή δουλειά στο φιλέ πλησίασε στον πόντο (10-11, 13-14) με το σετ να κρίνεται στο 16-18 όπου η Σαντορίνη έχασε την ευκαιρία για κόντρα επίθεση, ο ΠΑΟΚ ξέφυγε με 16-21 και πήρε το σετ με 20-25.

Στο δεύτερο σετ υπήρχε μεγαλύτερη ισορροπία στον αγώνα καθώς ο ΑΟΘ περιόρισε στο ελάχιστο τα λάθη του και η είσοδος της Γουάλας αρχικά έδωσε μία επιθετική ώθηση. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ μέχρι το 14-13, όπου ο ΑΟ έχασε την ευκαιρία να προηγηθεί για πρώτη φορά με +2 (μπλοκ Πολυνοπούλου σε Ντάλκε) για να τρέξει εκεί ο ΠΑΟΚ ένα σερί 0-8 (με συνεχόμενα μπλοκ και κόντρα επιθέσεις). Ο Παπαδόπουλος εξάντλησε τα δύο τάιμ άουτ, η Ντάλκε πήρε την αλλαγή και η αρχηγός του ΑΟΘ με συνεχόμενους πόντους έβαλε ξανά την ομάδα της στο ματς καθώς το σκορ έγινε 19-21!

Εκεί όμως η Κούμπουρα ξεκόλλησε την ομάδα της και αμέσως μετά η κακή υποδοχη του ΑΟΘ έφερε το σκορ στο 19-23 για να τελειώσει το σετ με 21-25.

Στο τρίτο και τελευταίο σετ έγινε πραγματική μάχη, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο έως το τέλος και καμία να μην μπορεί να ξεφύγει από την άλλη. Ο ΠΑΟΚ όμως αποδείχθηκε εν τέλει πιο ψύχραιμος, κερδίζοντας τελικά με 23-25, το οποίο εξασφάλισε στον «Δικέφαλο» τον Κύπελλο με το 3-0.

Τα σετ: 0-3 (20-25, 21-25, 23-25)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ