Φίλιππος Βέροιας – Φοίνικας Σύρου 1-3 (vid)

Φίλιππος Βέροιας – Φοίνικας Σύρου 1-3 (vid)

Ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε με 3-1 σετ του Φίλιππου Βέροιας στον τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Ο Φοίνικας Σύρου έδειξε πως ήταν ανώτερος από τον Φίλιππο Βέροιας στον τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς», επικράτησε με 3-1 σετ και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

Οι Συριανοί ολοκλήρωσαν τη φετινή περίοδο στη 2η θέση της Volleyleague, πίσω από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό, τον οποίο απέκλεισαν στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, και στον τελικό κατάφεραν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα της Βέροιας. Έτσι, ο Φοίνικας ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια.

Οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο στο ξεκίνημα του πρώτου σετ, με τον Φοίνικα να παίρνει προβάδισμα 4 πόντων (10-14), η Βέροια πλησίασε στους 2 (12-14) αλλά οι Συριανοί ανέβασαν ρυθμό εκτοξεύοντας τη διαφορά στους 7 πόντους (15-22) και πήραν το πρώτο σετ με 15-24.

Η ομάδα της Σύρου συνέχισε δυναμικά και στο δεύτερο σετ, ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ χωρίς όμως να χτίσει διαφορά, καθώς ο Φίλιππος ήταν βελτιωμένος και δεν άφηνε τον Φοίνικα να ξεφύγει. Οι νησιώτες πήραν προβάδισμα 3 πόντων (21-24) και έκαναν το 0-2 (21-25).

Η Βέροια ξεκίνησε δυναμικά στο τρίτο σετ και πήρε διαφορά 7 πόντων (11-4). Οι Συριανοί έμοιαζαν μπλοκαρισμένοι, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τους ρυθμούς των γηπεδούχων, οι οποίοι εκτόξευσαν τη διαφορά στους 9 πόντους (18-9). Ο Φοίνικας έβγαλε αντίδραση, μειώνοντας στους 4 πόντους (23-19) και στη συνέχεια στους 2 (24-22), αλλά η Βέροια μείωσε σε 1-2 στα σετ (25-22).

Ο Φοίνικας μπήκε δυνατά στο τέταρτο σετ, ξεφεύγοντας γρήγορα με 7 πόντους (7-14). Η Βέροια προσπάθησε να αντιδράσει, έφτασε τη διαφορά στους 2 πόντους (19-21), ωστόσο ο Φοίνικας δεν έριξε ρυθμούς και έφτασε στη νίκη (1-3) με 20-25.

Τα σετ: 15-25, 21-25, 25-22, 20-25

Φίλιππος Βέροιας: Προύσαλης, Τζιουμάκας Γ., Μαυροβουνιώτης, Στουντζίνσκι, Γάτσης, Φερέλ, Μπουράκης (λ), Τζιουμάκας Σ., Αρτακιανός, Γραμμενούδης

Φοίνικας Σύρου: Ράντκε, Ράιτς, Πρωτοψάλτης, Στερν, Μπράουν, Παπαγγελόπουλος, Γκαράς (λ), Μήλης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ