Προκριματικά Ευρωπαϊκού – Καλή αρχή για την εθνική γυναικών, 3-0 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Προκριματικά Ευρωπαϊκού – Καλή αρχή για την εθνική γυναικών, 3-0 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη

Έκανε το πρώτο βήμα η εθνική γυναικών για την πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2021.

Στην πρεμιέρα του 1ου γκρουπ στα προκριματικά της β’ κατηγορίας, που γίνονται στο Βελιγράδι, νίκησε με καλή εμφάνιση 3-0 τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί και πήρε σχετικά εύκολα τους δύο πρώτους πόντους απέναντι σε αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και τρεις αθλήτριες, που το καλοκαίρι πήραν μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Κροατίας.

Έκανε ταυτόχρονα ένα γερό τεστ για το αυριανό πολύ δύσκολο ματς κόντρα στην Τουρκία. Ο αγώνας αρχίζει στις 14:00 ώρα Ελλάδας (13:00 τοπική) και αναμένεται να είναι καθοριστικός για την πρωτιά στο γκρουπ, η οποία χαρίζει απευθείας πρόκριση στα τελικά της Ρουμανίας (το απόγευμα αναμετριόνται Τουρκία και Βοσνία). Στην εναρκτήρια αγωνιστική ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής γυναικών Γιώργος Καρύτσας βασίστηκε στις Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Μαλαματένια Παπαδημητρίου, ενώ είχε στον πάγκο την Ελισάβετ Τέρπου.

Από τη θέση 1 της ομάδας άρχισε το ματς η Κατερίνα Τόλιου. Απέναντί της είχε τη 17χρονη Ντάνα Μπιόγκραντλιτς και υπέρ της τα προγνωστικά. Στα δύο πρώτα σετ δεν ήταν σταθερή και ειδικά στο 2ο έκανε πολλά λάθη για να δεχτεί εύκολα την ισοφάριση. Στη συνέχεια όμως, έκοψε καλύτερα, έπαιξε και με το φάλτσο-άφαλτσο στις άμυνες κι έβγαλε και τις κατάλληλες επιθέσεις για να φτάσει στο 3-1 σετ. Στο 4ο σετ μάλιστα, πήρε έξι πόντους στη σειρά για να εξασφαλίσει τη νίκη.

Στο επόμενο ματς η Κωνσταντίνα Παρίδη τέθηκε αντιμέτωπη με τη Μαρίγια Γκνιάτιτς, που επίσης ήταν μέλος της εθνικής νεανίδων της χώρας της στο φετινό Ευρωπαϊκό. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών δεν χρειάστηκε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης για να επιβάλλει το παιχνίδι της. Σέρβιρε καλά, είχε μεγάλο πλεονέκτημα όποτε έπαιρνε την επίθεση και γενικά με καλό έλεγχο του ματς επικράτησε με 3-0.

Στο τρίτο στη σειρά ματς έκανε το ντεμπούτο της, σε αγώνα ομαδικού της εθνικής γυναικών, η 17χρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου. Συνάντησε την Έμα Λόβριτς, με την οποία ήταν μαζί στο Ευρωπαϊκό μικρών ηλικιών της Κροατίας. Η αριστερόχειρας διεθνής μας είχε ν’ αντιμετωπίσει αθλήτρια με αμυντικό στυλ παιχνιδιού κι έδειξε τις ικανότητές της. Απειλήθηκε πραγματικά μόνο στο 3ο σετ, αλλά κι εκεί έκανε δυνατό σερί στο 4-8 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Βοσνία/Ερζεγοβίνη 3-0:

Κατερίνα Τόλιου-Ντάνα Μπιόγκραντλιτς 3-1 (11-6, 3-11, 11-6, 11-6)

Κωνσταντίνα Παρίδη-Mαρίγια Γκνιάτιτς 3-0 (11-8, 11-7, 11-5)

Μαλαματένια Παπαδημητρίου-Έμα Λόβριτς 3-0 (11-6, 11-2, 11-8)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ