Ελλάδα – Πορτογαλία 1-3

Ελλάδα – Πορτογαλία 1-3

Η Εθνική Ελλάδος απέτυχε να κερδίσει και την Πορτογαλία, υπέστη την πέμπτη ήττα της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με 1-3 σετ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τουρνουά.

Η Εθνική Ελλάδος έπαιξε το τελευταίο της χαρτί απέναντι στην Πορτογαλία ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, όμως ηττήθηκε με 1-3 σετ (22-25, 26-24, 20-25, 22-25) από τους Ίβηρες και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του θεσμού.

Η γαλανόλευκη δεν είχε καθόλου καλή παρουσία στη διοργάνωση αφού ηττήθηκε και στις πέντε αναμετρήσεις που έδωσε, δείχνοντας πως πλέον δεν βρίσκεται στα επίπεδα που ήταν τα προηγούμενα χρόνια, αποχωρώντας με σκυμμένο το κεφάλι.

Δείτε ΕΔΩ το live του αγώνα*

Στο πρώτο σετ οι δύο ομάδες μπήκαν σχετικά αγχωμένες, με καμία να μην μπορεί να επιβάλλει τον ρυθμός της, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πόντο-πόντο και καμία να μην έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει. Οι Πορτογάλοι έφτασαν στο 13-16, όμως με πρωταγωνιστές τους Πρωτοψάλτη και Ράπτη η Ελλάδα μπόρεσε να επιστρέψει και να προηγηθεί 21-19. Το τάιμ άουτ που πήραν οι Ίβηρε σε εκείνο το σημείο τους έδωσε ώθηση και και τελικά ήταν εκείνοι που έφτασαν στο 22-25 για να προηγηθούν με 0-1 σετ.

Οι Έλληνες παίκτες δεν άρχισαν καθόλου καλά το δεύτερο σετ, με αποτέλεσμα οι Πορτογάλοι να πάρουν μια μικρή διαφορά την οποία διατηρούσαν με σχετική ευκολία, τη στιγμή που για τη «γαλανόλευκη» πάλευε σχεδόν μόνος του ο Ζουπάνης. Οι Ίβηρες προηγήθηκαν 18-21, όμως σε εκείνο το σημείο οι Πρωτοψάλτης και Ζουπάνης με μεγάλες επιθέσεις κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 24-24. Εκεί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδειξε μεγαλύτερη ψυχραιμία, κάνοντας το 26-24 και ισοφαρίζοντας σε 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ οι δύο αντίπαλοι πήγαιναν χέρι-χέρι με την Ελλάδα να παίρνει το προβάδισμα αλλά τους Πορτογάλους να ισοφαρίζουν συνεχώς. Από το 15-17 και έπειτα οι Ίβηρες πήραν τα ηνία του παιχνιδιού και με υπομονή έχτισαν μια μικρή διαφορά την οποία και διατήρησαν μέχρι τέλους κάνοντας το 20-25 για το 1-2 σετ που έβαλε και τέλος στα όνειρα της Ελλάδας για πρόκριση.

Η πρόκριση μπορεί να είχε κριθεί, όμως η Ελλάδα δεν ήθελε να αποχωρήσει έτσι και ξεκίνησε καλά το τέταρτο σετ παίρνοντας μια μικρή διαφορά φτάνοντας στο 19-15. Όμως τα πολλά λάθη έκαναν την εμφάνιση τους, με τους Πορτογάλους να το εκμεταλλεύονται, διαμορφώνοντας το 22-25 και παίρνοντας τη νίκη με 1-3 σετ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ