Μεγάλες αλλαγές στο βόλεϊ – Καταργούνται οι επόπτες και ο διαιτητής!

Μεγάλες αλλαγές στο βόλεϊ – Καταργούνται οι επόπτες και ο διαιτητής!

Τρεις σημαντικές αλλαγές αναμένεται να γίνουν στο βόλεϊ, που θα φέρουν επανάσταση στο άθλημα...

Η επανάσταση έρχεται και στο βόλεϊ μετά το τένις και αναμένονται σαρωτικές αλλαγές που θα φέρουν μεγάλες διαφορές συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Στη Ρόδο για παράδειγμα, στο Σούπερ Καπ ανάμεσα σε Φοίνικα Σύρου και Ολυμπιακό, είδαμε έναν αγώνα χωρίς επόπτες και χωρίς προβλήματα, αφού το video referi θα αντικαταστήσει σε λίγο και τον δεύτερο διαιτητή και θα διεξάγεται ένας αγώνας, όπως το τένις, με έναν διαιτητή και το σύστημα hawk eye.

Από εκεί και πέρα, καταργούνται οι επόπτες κι αν υπάρχει ένταση θα έχουμε video referi (δύο σε κάθε σετ και στο τάι μπρέικ, ενώ θα έχει τη δυνατότητα να το ζητάει και ο διαιτητής). Αυτό εφαρμόστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και με τη βοήθεια του hawk eye, θα καταργηθεί και ο δεύτερος διαιτητής, όπως στο τένις.

Όπως καταλαβαίνετε η τεχνολογία θα αντικαταστήσει τους ανθρώπους και θα περιοριστούν τα λάθη σε όλα τα σπορ. Απο το ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο τέννις ως το βόλεϊ κάθε αμφισβητούμενη φάση θα περνάει από έλεγχο και δεν θα καθορίζονται τα αποτελέσματα από τους διαιτητές και του επόπτες.

Ήδη με το video referi έχουμε αγώνες χωρίς μεγάλα λάθη, αφού δεν ελέγχονται μόνο υποκειμενικές φάσεις, όπως η υπέρβαση, το πιαστό, η διπλή μπαλιά… Κι αν στο ποδόσφαιρο το οφσάιντ και το πέναλτι εξακολουθεί να διχάζει στο βόλεϊ, το μέσα-έξω και το μπλοκ άουτ που έφερνε αμφισβητήσεις, η τεχνολογία περιόρισε στο ελάχιστο τις διαμαρτυρίες και την αμφιβολία, φέρνοντας επανάσταση μια για πάντα στο άθλημα.

Οι 3 αλλαγές που θα αλλάξουν το άθλημα:

Ο πρώτος διαιτητής μεταφέρεται στην πλευρά της γραμματείας , έχοντας πίσω του και τους πάγκους των ομάδων και απέναντι την κάμερα.

Το σερβίς εκτελείται στα 15 δευτερόλεπτα, κι αν έχουμε υπέρβαση του χρόνου παίρνει τον πόντο και το σερβίς η αντίπαλη ομάδα.

Ένα τάιμ αόυτ σε κάθε σετ, ένα τεχνικό ενός λεπτού στον δωδέκατο πόντο

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ