Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ, όμως έκανε τη μεγάλη ανατροπή, παίρνοντας τη νίκη με 3-2 και την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε ένα καταπληκτικό παιχνίδι με τεράστιο ενδιαφέρον, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να περάσει από το Ρέντη επικρατώντας του Ολυμπιακού με 3-2 ( 25-22, 17-25, 25-20, 20-25, 6-15), καταφέρνοντας έτσι να πάρει την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι φιλοξενούμενες παρότι βρέθηκαν πίσω με 2-1 σετ, βρήκαν τον τρόπο να φέρουν τούμπα το παιχνίδι έχοντας σε μεγάλη μέρα τις Χαντάβα και Κρος, οι οποίες έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους ώστε το «τριφύλλι» να φύγει με το διπλό κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη της αναμέτρησης*

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυναμικά την αναμέτρηση, καταφέρνοντας να πάρει από νωρίς ένα προβάδισμα της τάξης των τεσσάρων πόντων. Ο Ολυμπιακός πήρε τάιμ άουτ και από εκείνο το σημείο ανέβασε ρυθμούς κάνοντας την ανατροπή, για να πάρει με τη σειρά του διαφορά τεσσάρων πόντων. Στη συνέχει το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, με τις Ερυθρόλευκες να έχουν ένα μικρό προβάδισμα και εν τέλει έκαναν το 1-0 με 25-22.

Στο δεύτερο σετ οι φιλοξενούμενες κυριάρχησαν, αφού κατάφεραν να πάρουν από νωρίς κεφάλι στο σκορ και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν τη διαφορά. Οι Πράσινες βρήκαν ρυθμό επιθετικά κυρίως με τα μπλοκ τους, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις για να κάνει την ανατροπή και να μπει ξανά στη διεκδίκηση. Έτσι ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1 με το 25-17.

Οι Ερυθρόλευκες μπήκαν αποφασισμένες στο τρίτο σετ και με μεγάλες πρωταγωνίστριες τις Χίπε, Εμμανουηλίδου και Κόστα κατάφεραν να χτίσουν μια διαφορά έξι πόντων. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είδε τη Χαντάβα να κάνει απίθανα πράγματα και να μειώνει αρκετά. Όμως οι παίκτριες του Παρίζι κράτησαν την ψυχραιμία τους και έκαναν το 2-1 στα σετ με το 25-20.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε αρκετά καλά στο τέταρτο σετ, όμως ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνίστρια ξανά τη Χαντάβα, αλλά και την Κρος, πήρε τα ηνία του ματς και με όπλο το μπλοκ μπόρεσε να κάνει το 25-20 και να φέρει το μας στα ίσα για το 2-2.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στο Τάι Μπρέικ, όπου εκεί η Κρος πήρε πάνω της το ματς, και με δικούς της συνεχόμενους πόντους, έδωσε ένα μεγάλο προβάδισμα στην ομάδα της που τελικά έκανε το 15-6 και το 3-2 στα σετ για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.

Τα σετ: 25-22, 17-25, 25-20, 20-25, 6-15

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ