ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1: Ασπρόμαυρο το ντέρμπι του βόλεϊ (vids)

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1: Ασπρόμαυρο το ντέρμπι του βόλεϊ (vids)

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 σετ του Ολυμπιακού και με 28 πόντους ανέβηκε στην κορυφή της Volleyleague, έχοντας ένα παιχνίδι περισσότερο από τον Παναθηναϊκό (27 β.).

Στον ΠΑΟΚ κατέληξε το ντέρμπι της 11ης αγωνιστική της Volleyleague, με τον Δικέφαλο του Βορρά να επικρατεί εντός έδρας με 3-1 σετ του Ολυμπιακού και με 28 βαθμούς να ανεβαίνει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Οι Ασπρόμαυροι εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Μιχαΐλοβιτς και έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ούντρις έφτασαν στη νίκη, που τους ανεβάζει στην πρώτη θέση, έχοντας έναν βαθμό περισσότερο από τον Παναθηναϊκό, που έχει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. Οι Πειραιώτες έμειναν στους 24.

Ο Ολυμπιακός, παρά την πολύ μεγάλη απουσία του Σέρβου ακραίου, πάλεψε στο πρώτο σετ και το έχασε στις λεπτομέρειες (33-31), ενώ κατέκτησε εύκολα το δεύτερο (25-18). Στο τρίτο, όμως, δεν κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ (25-14) και παρά την προσπάθεια που έκανε στο τέταρτο σετ (25-20), δεν μπόρεσε να στείλει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Οι Ερυθρόλευκοι είναι δεδομένο ότι θα βελτιωθούν το επόμενο διάστημα, με τον Τεπάν να δείχνει στο ντεμπούτο του ότι μπορεί να αποτελέσει το βαρύ… πυροβολικό για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα όσον αφορά το πρωτάθλημα, με τους ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό να υπόσχονται μεγάλες μάχες στις αναμετρήσεις που ακολουθούν για την κανονική διάρκεια, αλλά και στην επόμενη φάση της Volleyleague.

Θρίλερ και 1-0

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 11-7, αλλά ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε σε 15-15, ενώ στη συνέχεια προηγήθηκε με 20-17. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού απάντησε με το ίδιο νόμισα και από το -3 βρέθηκε στο +2 (21-23), όμως, δεν κατάφερε να κλείσει το σετ. Ο Δικέφαλος ισοφάρισε σε 23-23 και το σετ οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα». Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν τις ευκαιρίες που είχαν για να κάνουν το 1-0 και ο ΠΑΟΚ με 33-31 έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη.

Ισοφάρισε ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 13-10. Ο ΠΑΟΚ με ένα σερί 5-2 ισοφάρισε σε 15-15, αλλά οι Ερυθρόλευκοι δεν πτοήθηκαν. Με τον Ζουπάνη να βγάζει πολύ δυνατά σερβίς και να χαλάει την υποδοχή του Δικεφάλου, οι Πειραιώτες πήραν αέρα 5 πόντων (15-20) και λίγο αργότερα βρέθηκαν μπροστά με 23-16. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν το 25-18 και το 1-1 στα σετ.

Ξέφυγε ο ΠΑΟΚ

Στο τρίτο σετ η εικόνα του παιχνιδιού αντιστράφηκε, με τον ΠΑΟΚ να χαλάει την υποδοχή του Ολυμπιακού και να το εκμεταλλεύεται με κόντρα επιθέσεις και με μπλοκ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προηγήθηκε με 15-6 και με 25-14 έκανε το 2-1 στα σετ.

Το τέταρτο σετ ήταν «κόπια» του τρίτου, με τον ΠΑΟΚ να φτάνει γρήγορα στο 6-1. Οι Ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 8-5, αλλά οι γηπεδούχοι παρέμειναν ψύχραιμοι και λίγο αργότερα βρέθηκαν στο 20-15. Ο Μπράουν με μπλοκ έκανε το 23-19 και όλα πλέον είχαν πάρει τον δρόμο τους. Το 25-20 σφράγισε τη νίκη του ΠΑΟΚ, που ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με 28 πόντους.

Τα σετ 3-1 (33-31, 18-25, 25-14, 25-20)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ