ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-3

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 2-3

Ο Ολυμπιακός νίκησε στη Θεσσαλονίκη τον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ, έχασε την ευκαιρία να κρατάει την τύχη στα χέρια του, αλλά όλα παίζονται για τον τίτλο στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στο Ρέντη.

Τη νίκη με 3-2 σετ επί του ΠΑΟΚ πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, για την 8η αγωνιστική της Β΄φάση του Πρωταθλήματος, με τους Ερυθρόλευκους να παραμένουν στο κυνήγι του Παναθηναϊκού για τον τίτλο, χάνοντας μια σημαντική ευκαιρία για να κρατούν εκείνοι την τύχη στα χέρια τους, ενόψει και του ντέρμπι «αιωνίων».

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς καθώς προηγήθηκε με 2-0 σετ του Δικεφάλου, και με αυτόν τον τρόπο θα κρατούσε τη διαφορά του από το τριφύλλι στους δύο πόντους. Ωστόσο οι ασπρόμαυροι έστειλαν το ματς στο τάι μπρέικ και οι Πειραιώτες πλέον βρίσκονται στο -3 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό που έχει 31 πόντους.

Τώρα όλα αναμένεται να κριθούν στο ντέρμπι που θα δώσουν οι δύο ομάδες μεταξύ τους στο Ρέντη, με τους Ερυθρόλευκους να αναζητούν τη νίκη για να μπουν για τα καλά στο κόλπο του πρωταθλήματος και οι Πράσινοι για να «καθαρίσουν» την υπόθεση τίτλος.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα*

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχος του πρώτου σετ από την αρχή μέχρι το τέλος. Οι Ερυθρόλευκοι πήραν μια μικρή διαφορά της τάξεως των δύο με τριών πόντων, την οποία και διατηρούσαν, καθώς όποτε ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να επιστρέψει, πάντα οι Πειραιώτες έβρισκαν τον τρόπο να μην χάνουν τον έλεγχο. Έτσι το 25-19 χάρη σε δύο πόντους του Πέριτς, έδωσε το πρώτο σετ στον Ολυμπιακό για το 1-0.

Το δεύτερο σετ δεν είχε πολλές διαφορές από το πρώτο. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε κάπως καλύτερα, όμως οι Ερυθρόλευκοι ισορρόπησαν άμεσα και πέρασαν μπροστά, αρχίζοντας να χτίζουν μια διαφορά. Οι δύο ομάδες ουσιαστικά «χάριζαν» πόντους η μία στην άλλη, με πολλά χαμένα σερβίς, κάτι που έδωσε τη δυνατότητα στους Πειραιώτες να φτάσουν στο 25-20 και να κάνουν το 2-0 στα σετ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πολύ δυναμικά το τρίτο σετ, επιβάλλοντας απόλυτα τον ρυθμό του και δείχνοντας πως ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, από την στιγμή ειδικά που ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι έκανε ροτέισον. Ο Δικέφαλος του βορρά προηγήθηκε με 19-10, όμως κάπου εκεί όλα άλλαξαν. Ο Αλέν Παγένκ με απίθανα σερβίς και συνεχόμενους άσους κατάφερε να βάλει πάλι τους Ερυθρόλευκους στη διεδίκηση του σετ πηγαίνοντας στο 22-21. Όμως ο Ούντρις ήταν απόλυτα ψύχραιμος και με δικούς του πόντους έκανε το 25-23 μειώνοντας σε 2-1 σετ.

Το τέταρτο σετ είχε ξανά τους Θεσσαλονικείς να παίρνουν από νωρίς ένα προβάδισμα και να επιβάλλουν τον ρυθμό τους. Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να μείνει κοντά και να κυνηγήσει την ανατροπή, όμως ο ΠΑΟΚ κρατούσε τα ηνία και με πρωταγωνιστή τον Ούντρις έφτασε στην ισοφάριση, κάνοντας το 2-2.

Στο τάι μπρέικ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο μέχρι το 8-7 όταν και άλλαξαν πλευρές. Ο Δικέφαλος του βορρά κατάφερε να πάρει μια διαφορά δύο πόντων, όμως ο Μιχαΐλοβιτς που δεν είχε φανεί μέχρι στιγμής, έκανε ένα τρομερό σερί και με δικούς του πόντους ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό για το 3-2.

Τα σετ: 19-25, 20-25, 25-23, 25-20, 13-15

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ