Η ευκαιρία του Ολυμπιακού για ρεβάνς κόντρα στη Ραβένα (vid)

Η ευκαιρία του Ολυμπιακού για ρεβάνς κόντρα στη Ραβένα (vid)

Οι ερυθρόλευκοι θα κοντραριστούν απόψε με την Ραβένα στον πρώτο τελικό του Challenge Cup και θέλουν να κάνουν αποφαιστικό βήμα για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου. Ο Ολυμπιακός είχε αντιμετωπίσει και πριν από 26 χρόνια την αχτύπητη τότε Ραβένα, στον τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών στο ΣΕΦ.

Γυρνώντας πίσω τις σελίδες του πανδαμάτορος χρόνου μια ιστορία γραμμένη πριν από 26 χρόνια φέρνει στο νου των παλιότερων, τον σημερινό τελικό του Ολυμπιακού με την Ραβένα για το Challenge Cup. Οι ερυθρόλευκοι κοντράρονται σήμερα εκτός έδρας με την ιταλική ομάδα στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης και θέλουν φυσικά να κάνουν το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Έχουν αποδείξει πως διαθέτουν σπουδαίες δυνατότητες και είναι σε θέση να πετύχουν τον μεγάλο τους στόχο. Όπως όμως προαναφέραμε, αυτή δεν θα είναι η πρώτη μάχη ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ραβένα για την κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου καθώς οι ερυθρόλευκοι έχουν βρει ξανά στον δρόμο τους την ιταλική ομάδα, σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Ο λόγος για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου πρωταθλητριών του 1992 όταν οι πειραιώτες υποδέχθηκαν στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την πανίσχυρη Ραβένα, την κορυφαία ομάδα της Ευρώπης εκείνη την περίοδο. Η παρέας των Μουστακίδη, Ντράγκοβιτς, Φάκα, Αμαριανάκη, Βίλντε, Τριανταφυλλίδη, Ουρμπάνοβιτς είχε κάνει την πρώτη υπέρβαση στον ημιτελικό, αποκλείοντας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει την πολύ μεγάλη νίκη με 3-0 σετ και την πρόκριση στον τελικό.

Στις εξέδρες του ΣΕΦ επικρατούσε το αδιαχώρητο και 20.000 οπαδοί της ομάδας του λιμανιού δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα για να ενισχύουν τον Ολυμπιακό. Απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Λάιου βρέθηκε ένα μεγαθήριο, η κορυφαία ομάδα της Ευρώπης και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η προσπάθεια των πειραιωτών δεν θα ήταν εύκολη.

Ο τραυματισμός του Ραϊμόν Βίλντε

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα του λιμανιού, λίγη ώρα πριν από την έναρξη του τελικού με τους Ιταλούς. Ο ένας εκ των δύο ξένων και από τα μεγάλα αστέρια των ερυθρόλευκων, Ραϊμόν Βίλντε τέθηκε νοκ άουτ από τον τελικό λόγω έντονων ενοχλήσεων στην μέση. Η απουσία του Βίλντε ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, ένα ψυχολογικό και φυσικά αγωνιστικό πρόβλημα το οποίο δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν οι ερυθρόλευκοι.

Η Ραβένα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί, έχοντας στο δυναμικό της δύο κορυφαίους Αμερικανούς παίκτες, τον Κίραλι και τον Τίμονς οι οποίοι έκαναν την διαφορά. Η ιταλική ομάδα πήρε τον βαρύτιμο τρόπαιο αλλά αυτό δεν μειώνει την τεράστια προσπάθεια που είχε κάνει η ομάδα του λιμανιού. Ο κόσμος του Ολυμπιακού αποθέωσε τους ερυθρόλευκους αναγνωρίζοντας την υπέρβαση που έκαναν οι πειραιώτες για να φτάσουν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Η αποψινή μεγάλη μάχη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί σε λίγες ώρες ξανά με την ιταλική ομάδα, σε μια αναμέτρηση που φέρνει στο νου την μεγάλη τους μάχη πριν από 26 χρόνια. Οι ερυθρόλευκοι μπορούν να κατακτήσουν το ευρωπαϊκό τρόπαιο και θέλουν να κάνουν απόψε το πρώτο βήμα. Ο δεύτερος τελικός θα πραγματοποιηθεί την άλλη Τετάρτη (11/4) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το ΣΕΦ θα είναι ξανά γεμάτο καθώς έχουν ήδη διατεθεί περισσότερα από 7.000 εισιτήρια και ο κόσμος του Ολυμπιακού θα μετατρέψει σε καμίνι το φαληρικό στάδιο. Οι πειραιώτες θέλουν να βάλουν σήμερα επί ιταλικού εδάφους τις βάσεις για μια πολύ μεγάλη επιτυχία, με προφανή βέβαια στόχο να σηκώσουν την ευρωπαϊκή κούπα την επόμενη Τετάρτη για να πανηγυρίσουν με τον κόσμο τους. Έχουν τις δυνατότητες να τα καταφέρουν.

Δείτε στιγμιότυπα από τον τελικό Ολυμπιακού – Ραβένα το 1992 στο κατάμεστο ΣΕΦ

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ