Ολυμπιακός – Μπούρσα 2-3

Ολυμπιακός – Μπούρσα 2-3

Γονάτισε αλλά δεν... έπεσε ο Ολυμπιακός. Η Μπούρσα (3-2) τον πρώτο τελικό στο κατάμεστο Ρέντη, αλλά οι Ερυθρόλευκες έδειξαν ότι μπορούν να το σηκώσουν μέσα στην Τουρκία

Ο Ολυμπιακός έφτασε μια «ανάσα» από μια ακόμα τεράστια ανατροπή κόντρα στην Μπούρσα, αλλά τελικά δεν κατάφερε και ηττήθηκε με 3-2 σετ στο κατάμεστο «Μελίνα Μερκούρη». Oι «ερυθρόλευκες» έδειξαν ότι μπορούν να κατακτήσουν το τρόπαιο και αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν στη ρεβάνς της Τουρκίας (11/4).

Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς με όπλο το καλό σερβίς της Νίμπερ και την καλή τους υποδοχή ξέφυγαν με 8-3 στο τεχνικό τάιμ άουτ του πρώτου σετ. Οι Τουρκάλες κατάφεραν να αλλάξουν το σκηνικό και να προσπεράσουν για πρώτη φορά με 13-12 και έφτασαν στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, όντας δύο πόντους μπροστά (16-14). Ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην υποδοχή, με την Μπούρσα να το εκμεταλλεύεται πλήρως και να ξεφεύγει συνεχώς στο σκορ, κατακτώντας το σετ με 25-17.

Με κεκτημένη ταχύτητα μπήκε και στο δεύτερο σετ η τούρκικη ομάδα, που με όπλο το καλό σερβίς και την Γιλντιρίμ να οδηγεί επιθετικά, έφτασαν στο 8-4. Ο Ολυμπιακός μείωσε, αλλά δύο σερί λάθη των «ερυθρολεύκων» έδωσαν τη δυνατότητα στην Μπούρσα να φτάσει στο 16-10 του δεύτερου τεχνικού τάιμ άουτ. Η Νίμερ «μπήκε» στο ματς και η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 21-21, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς της στο Ρέντη. Οι φιλοξενούμενες, όμως βρήκαν δύο καλές επιθέσεις, έφτασαν στο 22-24 και κατέκτησαν το σετ με 23-25.

Το τρίτο σετ δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής, καθώς οι «ερυθρόλευκες» μπήκαν αποφασισμένες να δείξουν το καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο. Η Νίμερ και η Χίπε έκαναν εκπληκτικά πράγματα και ο Ολυμπιακός μείωσε, κατακτώντας το σετ με το εκωφαντικό 25-7!

Η ομάδα του Μπράνκο Κοβάσεβιτς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και στο τέταρτο σετ, καθώς η Μπρούσα ξέφυγε με 10-15. Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκες», όμως έδειξαν τρομερά αποθέματα ψυχής και έχοντας ως αιχμή του δόρατος την Χίπε, κατάφεραν να φτάσουν στο 25-18 και να οδηγήσουν την αναμέτρηση σε πέμπτο και καθοριστικό σετ.

Εκεί η τούρκικη ομάδα εμφανίστηκε ψυχραιμότερη στην αρχή και προηγήθηκε με 9-5. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού δεν παράτησαν το ματς, όμως, και κατάφεραν να μειώσουν σε 12-13, όμως ένα καθοριστικό μπλοκ της Μπελιέμ έφερε και πάλι τη διαφορά στους δύο πόντους. Η Χίπε έκανε το 13-14, όμως η Γιλντιρίμ με καρφί χάρισε τη νίκη στην Μπούρσα (13-15).

Η Χίπε ήταν η πρώτη σκόρερ για τον Ολυμπιακό με 24 πόντους. Ακολούθησε η Πολ με 20 και η Νιεμέρ και 18 και τέσσερις άσους. Η Ντιμίτροβα ήταν μια ομάδα μόνη της με 32 πόντους. Η Γιλντιρίμ ακολούθησε με 12 και η Μπελιέμ 10 και τέσσερα μπλοκ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ