Κοβάτσεβιτς: «Θα παίξουμε χωρίς άγχος και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας»

Κοβάτσεβιτς: «Θα παίξουμε χωρίς άγχος και θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας»

Ο Σέρβος προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τον δεύτερο τελικό του Τσάλεντζ Καπ με αντίπαλο την Μπούρσα – Γιώτα: «Θα παλέψουμε για κάθε πόντο».

Στην Προύσα βρίσκεται η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, η οποία πλέον μετράει αντίστροφα για τον δεύτερο τελικό του Τσάλεντζ Καπ με αντίπαλο την Μπούρσα. Την Τρίτη (10/4) πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου ενόψει του μεγάλου παιχνιδιού, με τον τεχνικό των Πειραιωτών, Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, να δηλώνει ότι οι παίκτριές του θα παίξουν χωρίς άγχος και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους.

«Πρώτα απ’ όλα ευχαριστούμε το σύλλογο της Μπούρσα για τη φιλοξενία εδώ, όπου βρισκόμαστε και πάλι μετά από ένα χρόνο. Πιστεύω ότι μετά το πρώτο παιχνίδι, σίγουρα η Μπούρσα έκανε ένα καλό αποτέλεσμα και τώρα έχει καλύτερες πιθανότητες αλλά επίσης θεωρώ ότι και εμείς έχουμε τις δικές μας πιθανότητες. Ειδικά αυτή τη σεζόν έχουμε παίξει κάποια σημαντικά παιχνίδια, λίγο καλύτερα εκτός έδρας από ότι στην έδρα μας. Αυτό είναι λίγο περίεργο αλλά πιστεύω ότι αύριο θα αγωνιστούμε με το λιγότερο άγχος για την ομάδα μας και σίγουρα έχουμε τις πιθανότητές μας», δήλωσε αρχικά ο Σέρβος τεχνικός.

Για το γεγονός ότι οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στον περσινό τελικό του Τσάλεντζ Καπ: «Και οι δυο ομάδες έχουν διαφορές σε σχέση με την περσινή σεζόν αλλά αυτό δεν παίζει μεγάλο ρόλο. Όσον αφορά την Μπούρσα οι νέες παίκτριες είναι σίγουρα στο ίδιο επίπεδο ποιότητας ίσως και σε μεγαλύτερο αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ να το κρίνω αυτό. Σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν η δική μας ομάδα άλλαξε λιγότερο και έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία όσον αφορά τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το γεγονός αυτό ίσως είναι η πιο σημαντική διαφορά μεταξύ της φετινής και της περσινής σεζόν».

Για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Μπούρσα: «Την προηγούμενη σεζόν ήταν πολύ καλή ατμόσφαιρα και πολύ αθλητική. Ελπίζω ότι δεν μας προσδώσει άγχος, αντίθετα θα είναι ένα επιπλέον κίνητρο για εμάς για να παίξουμε καλύτερα».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Γιώτα τόνισε ότι οι «ερυθρόλευκες» θα παλέψουν για κάθε πόντο και θα τα δώσουν όλα για να κερδίσουν: «Είμαστε πολύ χαρούμενες που βρισκόμαστε εδώ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε για αυτό το τρόπαιο. Και εγώ πιστεύω ότι η Μπούρσα πήρε ένα καλό αποτέλεσμα στο προηγούμενο παιχνίδι αλλά θα παλέψουμε για κάθε πόντο και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε».

Ο προπονητής της Μπούρσα Άντζελο Βερτσέτι, τόνισε ότι ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με ποιότητα και χαρακτήρα και πάντα τα παιχνίδια απέναντί του είναι πολύ δύσκολα: «Ήταν σημαντικό ότι κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι εκτός έδρας αλλά παρ’ όλα αυτά πρέπει να κερδίσουμε τρία σετ. Για να κερδίσεις τρία σετ κόντρα σε μια ομάδα με ποιότητα, τεχνική, τακτική και χαρακτήρα όπως ο Ολυμπιακός είναι δύσκολο. Για αυτό προπονούμαστε, παραμένουμε συγκεντρωμένοι και δεν παίζει ρόλο αν παίζουμε εντός ή εκτός έδρας. Είναι ένα παιχνίδι, είναι βόλεϊ και γυναικείο βόλεϊ άρα τόσο συναισθηματικό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι τακτικά και προσηλωμένοι στον στόχο. Σίγουρα είναι σημαντικό ότι παίζουμε στην έδρα μας και καλούμε τους φιλάθλους μας και όλους τον κόσμο Μπούρσα να γεμίσουν το γυμναστήριο. Είναι σημαντικό για εμάς να έρθουν είτε ασχολούνται με το βόλεϊ είτε όχι, οι κάτοικοι της Μπούρσα αλλά και οι φίλαθλοι που παρακολουθούν ποδόσφαιρο».

Η πασαδόρος της Μπούρσα Νιλάι Κάραγκατς κάλεσε τον κόσμο της Μπούρσα να βρεθεί στο γήπεδο και να υποστηρίξει την ομάδα στον τελικό με τον Ολυμπιακό: «Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού. Περιμένουμε και αύριο να γίνει ένα πολύ καλο παιχνίδι και καλούμε όλους τους φιλάθλους στο γήπεδο να έρθουν να μας υποστηρίξουν».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ