Το μεσημέρι που ξύπνησε ο γίγαντας: Ο μαέστρος Τράβιτσα, ο άλλος Ιντάλγκο και ο αφανής ήρωας…

Το μεσημέρι που ξύπνησε ο γίγαντας: Ο μαέστρος Τράβιτσα, ο άλλος Ιντάλγκο και ο αφανής ήρωας…

Ενα ξέφρενο Ερυθρόλευκο πάρτι στο κλειστό του Αγίου Θωμά και μια τεράστια ανατροπή - πρόκριση στον τελικό του CEV Challenge Cup.

Ξύπνησε ο γίγαντας Ολυμπιακός του βόλει, μεσημέρι Πέμπτης. Και βρήκε τον τρόπο να γράψει μια από τις πιο λαμπρές σελίδες στην ευρωπαϊκή ιστορία του μέσα στο σπίτι του Παναθηναϊκού. Μια πρόκριση σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μέσα από την απόλυτη ανατροπή. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα του πιο πιστού οπαδού…

Ηττήθηκε με 3-1 στον Ρέντη ο Ολυμπιακός από τον αιώνιο αντίπαλο του. Ο σοφός Αλμπέρτο Τζουλιάνι όμως κάνοντας ασκήσεις ηρεμίας προειδοποιούσε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει. Αρκεί η ομάδα του να μείνει συγκεντρωμένη. Εδώ και μερικές ώρες απολαμβάνει μια δικαίωση με διαστάσεις ιστορικές. Φυσικά δεν έμεινε στα λόγια. Δούλεψε πολύ αυτή την εβδομάδα από το ένα παιχνίδι ως το άλλο. Και η δουλειά του αποδείχθηκε στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης: Γι’ αυτό σε λένε Θρύλο!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δειλά στο ματς βρέθηκε να χάνει 1-0 σετ και 25-24 ακουμπώντας τη πλάτη του στον τοίχο. Η διαφορά όμως των δύο ομάδων δεν δικαιολογούσε ότι οι Ερυθρόλευκοι θα έχαναν τα πάντα από 5-0 σετ του Παναθηναϊκού (1-3, από 1-0 στον Ρέντη, 1-0 και μια ανάσα από το 2-0 στον Άγιο Θωμά). Από τη στιγμή που βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει σε 1-1 (25-27), λες και λύθηκαν ξαφνικά τα… μάγια. Ακολούθησε ένα ξέφρενο Ερυθρόλευκο πάρτι με βολές κατά ριπάς. Ξαφνικά ο Ολυμπιακός σα να έπαιζε μόνος του.

Ποιοι έβαλαν μπρος τη μηχανή; Ο καταπληκτικός Ντράγκαν Τράβιτσα, άρχισε να μοιράζει τις μπάλες σαν… ντίλερ καθοδηγώντας μαεστρικά την επίθεση και προσφέροντας το δικαίωμα σε πέντε διαφορετικούς συμπαίκτες του να τελειώσουν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων. Ο Σαλβαντόρ Ιντάλγκο λες και ξαναβρήκε τον καλό εαυτό του. Και ο δεύτερος λίμπερο, ο Δημήτρης Τζιάβρας, όχι μόνο δεν… τρόμαξε από τον τραυματισμό του βασικού Δημήτρη Γκαρά άλλα έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της καριέρας του με την Ερυθρόλευκη.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε τα χεράκια του και έβγαλε τα ματάκια του. Με τους επιπλέον οπαδούς που ήθελαν να μπουν το βράδι της Τετάρτης στο γήπεδο και όλη την φασαρία που προκλήθηκε έμεινε χωρίς υποστήριξη από την εξέδρα. Μια ιστορία που του κόστισε πάρα πολύ και στην πνευματική του προετοιμασία. Από την άλλη ο ανέτοιμος Ερνάντες στον Ρέντη δεν έπαιξε και αυτό δεν ήταν πρόβλημα. Έγινε σήμερα που έπαιξε σαν έτοιμος. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος την πάτησε στα βασικά καθώς ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.

Κάπως έτσι Ολυμπιακός προκρίθηκε για όγδοη φορά στην ιστορία του σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου. Διεκδικεί τον τρίτο τίτλο του. Και παραμένει ο μόνος που πήρε τρόπαιο από την Ελλάδα. Σίγουρα η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν πρέπει να υποτιμηθεί, αλλά δεν είναι και μεγαθήριο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ