Ο Θρύλος της Ευρώπης πήρε το Challenge Cup! (3-0)

Ο Θρύλος της Ευρώπης πήρε το Challenge Cup! (3-0)

Οι Ερυθρόλευκοι ισοπέδωσαν και στον δεύτερο τελικό τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 3-0 και κατέκτησαν το Challenge Cup – Ένα ακόμα ευρωπαϊκό για τον Θρύλο!

Ο Θρύλος στην κορυφή της Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός παίρνοντας αρχικά τα δύο πρώτα σετ, που χρειαζόταν, στον δεύτερο τελικό απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ, κατέκτησε το τρόπαιο του Challenge Cup, γράφοντας έτσι ακόμα μία «χρυσή σελίδα» στην ιστορία του, με το τρίτο ευρωπαϊκό του τρόπαιο στο βόλεϊ ανδρών, ενώ έφτασε στη συνέχεια και στο άνετο 3-0.

Οι Ερυθρόλευκοι του Αλμπέρτο Τζουλιάνι, μετά τον πρώτο τελικό στο Ισραήλ και τη νίκη με 3-0, έφτασαν άνετα στο ίδιο σκορ και στο κατάμεστο και «φλεγόμενο» ΣΕΦ και ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο, με την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Διαβάστε επίσης: Ο Ολυμπιακός αλλάζει πίστα, όχι μέθοδο

Η Μακάμπι έδειξε να μπαίνει πιο συγκεντρωμένη στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 6-10, με τους «ερυθρόλευκους» να ψάχνουν σταθερότητα από το σερβίς, κάτι που τους το έδωσε ο Παγένκ, με τον Ολυμπιακό να γυρίζει γρήγορα τον ρυθμό και να παίρνει κεφάλι στο σκορ με 12-10. Η συνέχεια του σετ ανήκε εξ ολοκλήρου στους Πειραιώτες που έφτασαν άνετα ως το 25-16 και έκαναν το πρώτο βήμα για την στέψη.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο για τη μεγαλύτερη διάρκεια, ο Ολυμπιακός δεν επέτρεψε στη Μακάμπι όμως να χτίσει ποτέ διαφορά και να πιστέψει ότι θα μπορέσει να ισοφαρίσει. Οι παίκτες του Τζουλιάνι, με τον κόσμο στο ΣΕΦ να τους σπρώχνει προς τη νίκη, αξιοποιώντας στο έπακρο το μπλοκ και το σερβίς, έκαναν το 25-21, που «σφράγισε» τον τίτλο και έβαλε «φωτιά» στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και στο 3ο σετ και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους Ισραηλινούς να πάρουν κάτι από τον τελικό. Οι Ερυθρόλευκοι παίζοντας ολοκληρωτικό βόλεϊ και με τους φιλάθλους στο φαληρικό γήπεδο να ανυπομονούν για την απονομή, τελείωσαν με συνοπτικές διαδικασίες και το 3ο σετ, το οποίο κατέκτησαν με 25-16, για να ξεσπάσουν οι πανηγυρισμοί, μετά από μια ακόμα μεγάλη στιγμή στην ιστορία του τμήματος και του συλλόγου.

Τα σετ: 25-16, 25-21, 25-16

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ