Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3: Όλα ανοιχτά για την πρόκριση

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 2-3: Όλα ανοιχτά για την πρόκριση

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει του Ολυμπιακού με 3-2 σετ στο τάι μπρέικ για τον πρώτο τελικό του League Cup και έτσι όλα θα κριθούν στη ρεβάνς.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού με 3-2 σετ στο κλειστό του Ρέντη και πλέον όλα θα κριθούν στον δεύτερο τελικό του League Cup που θα διεξαχθεί τη Μεγάλη Τετάρτη για να μάθουμε τον μεγάλο νικητή που θα κατακτήσει τον τίτλο.

Οι Ερυθρόλευκοι στάθηκαν αρκετά άτυχοι όταν είδαν τον Στερν να τραυματίζεται στο τέταρτο και καθοριστικό σετ (2-1 υπέρ των Πειραιωτών εκείνη την στιγμή), με τον Σλοβένο πάντως να σφίγγει τα δόντια και να επιστρέφει στο παιχνίδι. Οι Πράσινοι έφτασαν στην ισοφάριση και στο τάι μπρέικ μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη.

Στο πρώτο σετ ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε εντυπωσιακά φτάνοντας στο 10-1 δείχνοντας πως έχει το πάνω χέρι για την κατάκτησή του. Οι Ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση χάρη στα σερβίς του Ιντάλγκο, όμως οι Πράσινοι είχαν ξεφύγει αρκετά και ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στα σετ με 0-1, χάρη στο 25-17.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός άρχισε καλύτερα παίρνοντας ένα μικρό προβάδισμα, όμως ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να προηγηθεί με 12-11. Από εκείνο ο σημείο οι Ερυθρόλευκοι έτρεξαν ένα σερί 6-0 για το 17-12. Έτσι οι Πειραιώτες διατήρησαν μια μικρή διαφορά καταφέρνοντας να φτάσουν στο 25-19 για το 1-1 στα σετ.

Στο τρίτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στην αρχή, φτάνοντας στο 9-5, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε τις απαραίτητες λύσεις και με πρωταγωνιστές τους Στεν και Παγένκ μπόρεσε να τρέξει ένα 5-0 για το 10-9. Οι Ερυθρόλευκοι μπόρεσαν να αυξήσουν λίγο ακόμα το προβάδισμά τους, με το ματς να είναι ντέρμπι. Εν τέλει οι παίκτες του Τζουλιάνι ήταν εκείνοι που έκαναν 2-1 με το 25-21 φτάνοντας στην ανατροπή.

Στο τέταρτο σετ ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός από την αρχή μέχρι το τέλες, καταφέρνοντας να χτίσει από νωρίς ένα καλό προβάδισμα. Πρωταγωνιστές για τους Πράσινους ήταν οι Ερνάντεζ και Ρανγκέλ, ενώ ο Ολυμπιακός είδε τον Στερν να μην προσγειώνεται σωστά σε μια φάση, να βγαίνει για λίγο εκτός και να εν τέλει να επιστρέφει στην δράση. Το «τριφύλλι» έφτασε στο 25-15 και έστειλε το ματς στο τάι μπρέικ.

Στο τάι μπρέικ οι ομάδες ξεκίνησαν πηγαίνοντας πόντο-πόντο μέχρι το 7-7. Σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός με ένα 4-0 έφτασε στο 11-7 και πήρε ένα καλό προβάδισμα. Κάτι που διατήρησε μέχρι το φινάλε κάνοντας το 15-10 για να φτάσει στο 3-2 και να πάρει το παιχνίδι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ