Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Τα πάνω-κάτω ο Θρύλος και 1-0

Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-1: Τα πάνω-κάτω ο Θρύλος και 1-0

Ο Ολυμπιακός μπορεί να βρέθηκε πίσω στα σετ, όμως με μια μεγάλη εμφάνιση και ακόμα πιο μεγάλη ανατροπή επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 3-1 και έκανε το 1-0 στη σειρά των τελικών της Volleyleague.

Το πρώτο βήμα στην προσπάθειά του να κατακτήσει το πρωτάθλημα έκανε ο Ολυμπιακός που επιβλήθηκε του ΠΑΟΚ με 3-1 σετ στο κλειστό του Ρέντη και έκανε το 1-0 στη μεταξύ τους σειρά στο πλαίσιο των τελικών της Volleyleague Ανδρών.

Οι παίκτες του Αλμπέρτο Τζουλιάνι μπορεί να βρέθηκαν πίσω στο ξεκίνημα του αγώνα με 1-0, όμως στη συνέχεια ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι, εκμεταλλεύτηκαν το σερβίς και το μπλοκ τους, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Σαλβαντόρ Ιντάλγκο και έτσι μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να μπαίνει πολύ δυναμικά και να χτίζει μια μικρή διαφορά φτάνοντας στο 6-10. Ο Ολυμπιακός βρήκε ρυθμό όσο περνούσε η ώρα και κατάφερε να προσπεράσει με 13-11. Στη συνέχεια έγινε μεγάλη μάχη για να φτάσουμε στο 20-20. Εκεί οι Θεσσαλονικείς έτρεξαν ένα σερί 5-0 για να κάνουν το 20-25 και να πάρουν το πρώτο σετ για το 0-1.

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς πιο βελτιωμένος και ουσιαστικά δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στον ΠΑΟΚ να περάσει μπροστά και να πιστέψει πως μπορεί να κάνει το 2-0. Οι παίκτες του Αντρέα Τζουλιάνι με όπλο το καλό σερβίς τους προηγήθηκαν 12-7 και κράτησαν αυτή την καλή διαφορά φτάνοντας στο 25-17 για να κάνουν το 1-1.

Τα πολλά λάθη των δύο ομάδων ήταν το κύριο στοιχείο στο τρίτο σετ, με τον Ολυμπιακό να κάνει τα λιγότερα και να έχει σε εξαιρετική κατάσταση τον Σαλβαντόρ Ιντάλγκο στο φινάλε για να μπορέσει να χτίσει μια καλή διαφορά, κάνοντας παράλληλα την ανατροπή για το 2-1 σετ με το 25-19.

Στο τελευταίο σετ οι Ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 7-4, όμως οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να προηγηθούν. Στη συνέχεια το ματς ήταν ακόμα πιο συγκλονιστικό με το σκορ να κυμαίνεται στην ισοπαλία και το προβάδισμα του ΠΑΟΚ. Όλα αυτά μέχρι το 21-21, εκεί ο Ιντάλγκο ανέλαβε δράση κάνοντας το 23-21, για να έρθει ένα διπλό μπλοκ και ο πόντος του Στερν ώστε ο Ολυμπιακός να κάνει το 25-21 και να πάρει το ματς με το τελικό 3-1 στα σετ.

Η σειρά βεβαίως είναι μεγάλη και συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός απόψε έδειξε ένα μέρος των δυνατοτήτων του, δίχως ουσιαστικά να ανέβει στις στροφές που και ο ίδιος θα περίμενε.

Τα σετ: 20-25, 25-17, 25-19, 25-21

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ