Nτάνιελ Καστελάνι: Ένας θρύλος στον πάγκο του Ολυμπιακού (vids)

Ο Ντάνιελ Καστελάνι θα είναι όπως όλα δείχνουν ο αντικαταστάτης του Αλμπέρτο Τζουλιάνι στον πάγκο του Ολυμπιακού και to10.gr ξεδιπλώνει το κουβάρι της καριέρας ενός θρύλου του βόλει.

Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πολλές φορές κατά το παρελθόν ότι έχει εκείνα τα αντανακλαστικά που απαιτεί ένας μεγάλος οργανισμός, ώστε να ανταπεξέρχεται σε δύσκολες καταστάσεις.

Εδώ και λίγες ημέρες έχει γίνει γνωστή η είδηση της αποχώρησης του, Αλμπέρτο Τζουλιάνι από την τεχνική ηγεσία του ανδρικού τμήματος βόλει του Ολυμπιακού. Ο Ιταλός τεχνικός προσέφερε πολλά στους ερυθρόλευκους, ωστόσο στο τέλος… άδειασε θα λέγαμε την ομάδα και τους ανθρώπους της, προκειμένου να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα στη Χεμπάρ.

Διαβάστε επίσης: «Ολυμπιακός και Σλούκας κοντά σε συμφωνία για νέο 3ετές» (pic)

Παρ’ όλα αυτά, όλα τα παραπάνω δεν επηρέασαν την ομάδα του Πειραιά, η οποία λειτούργησε κάτω από άκρα μυστικότητα προκειμένου να βρει τον αντικαταστάτη του Ιταλού και όπως όλα δείχνουν το κατάφερε και με το παραπάνω, δίνοντας τα χέρια με έναν από τους θρύλους του αθλήματος.

Ο λόγος για τον πολύπειρο, Ντάνιελ Καστελάνι ο οποίος με «όπλο» του το πλούσιο βιογραφικό του, έρχεται στη χώρα μας, ώστε να εκτοξεύσει τον Ολυμπιακό.

Γεννημένος το 1961 στην Αργεντινή δεν ασχολήθηκε -παραδόξως- με το ποδόσφαιρο αλλά με το βόλεϊ στο οποίο εντρύφησε αγωνιζόμενος με τη φανέλα της Όμπρας από το 1976 μέχρι και το 1982, ενώ στη συνέχεια μεταπήδησε στην Μίνας της Βραζιλίας όπου παρέμεινε για μια σεζόν.

Μάλιστα το 1981 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με την Αργεντινή Κ21 στον μεγάλο τελικό κόντρα στον Καναδά. Η συνέχεια ήταν ανάλογη για τον Καστελάνι ο οποίος έγινε μόνιμος κάτοικος Ιταλίας. Κιέτι, Φαλκονάρα, Ζινέλα, Πάντοβα και Πράτο ήταν οι σταθμοί ώστε ο ίδιος να παραλάβει το ασημένιο μετάλλιο δύο φορές (1988 και 1989) αλλά και το χρυσό το 1986, με την μεγαλύτερ επιτυχία του να έρχεται  στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, όταν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με την «αλμπισελέστε».

Χτίζοντας τον μύθο του στους πάγκους

Ο Καστελάνι θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του το 1993 και θα αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο της προπονητικής. Ξεκίνησε από τον πάγκο της εθνικής Αργεντινής, όπου κάθισε στον πάγκο της για έξι χρόνια (1993-1999), ενώ στη συνέχεια ανέλαβε και την ιταλική Τελεφόνικα στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2002.

Ένα μικρό διάλειμμα για να καθίσει στον πάγκο της Μπολιβάρ, πριν επιστρέψει και πάλι στην Ευρώπη για να καθοδηγήσει την πολωνική Σκρα, χτίζοντας μια δυναστεία με τρία πρωταθλήματα και τρία Κύπελλα από το 2006 μέχρι και το 2009.

Μάλιστα την ίδια χρονιά και συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου, τιμήθηκε με τον Σταυρό του Ιππότη της Polonia Restituta από τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ!

Η δυναστεία της Φενέρμπαχτσε και η συνύπαρξη με τον Ιντάλγκο 

Το 2011 ο Καστελάνι βρέθηκε στον πάγκο της Φενέρμπαχτσε και ήταν η ώρα των Τούρκων, να επωφεληθούν από τις ικανότητες του Αργεντίνου τεχνικού.

Στην πρώτη του θητεία στην Κωνσταντινούπολη οδήγησε τη Φενέρ στο τρεμπλ με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, του Κυπέλλου και του Πρωταθλήματος Τουρκίας.

Ένα πέρασμα από την πολωνική Ζάσκα (κατέκτησε το πρωτάθλημα πολωνίας) και ξανά πίσω στην Πόλη, για να βάλει την τελευταία του πινελιά…

Ποια ήταν αυτή; Μα φυσικά ένας ευρωπαϊκός τίτλος. Το 2014 έπειτα από δύο τρομερά θεαματικούς τελικούς με αντίπαλο την ιταλική Λατίνα, η Φενέρ κατακτά τον τίτλο του Challenge Cup, με τον Καστελάνι να γιγαντώνει τους Τούρκους, στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Ένας ακόμη λόγος που συνδέει τον Αργεντίνο με τον Πειραιά είναι και η συνύπαρξη του με τον Ιντάλγκο. Οι δύο άνδρες συνεργάστηκαν στην τρίτη θητεία του Αργεντίνου τεχνικού στη Φενέρμπαχτσε τη σεζόν 2020/21, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πατήσουν την κορυφή του τουρκικού πρωταθλήματος.

Πλέον η επόμενη αποστολή για τον Ντάνιελ Καστελάνι βρίσκεται στα μέρη μας. Έχει μπροστά του να φέρει εις πέρας ένα δύσκολο έργο. Να διατηρήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή και να τον γιγαντώσει στο ευρωπαϊκό στερέωμα, όπως μόνο αυτός ξέρει.

Μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει (ξανά)…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από