Ζάκσα – Ολυμπιακός 3-1: Κοίταξε στα μάτια την τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά λύγισε στις λεπτομέρειες

Ζάκσα – Ολυμπιακός 3-1: Κοίταξε στα μάτια την τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης αλλά λύγισε στις λεπτομέρειες

Ο Ολυμπιακός έκανε μία συγκλονιστική προσπάθεια, προηγήθηκε της Ζάκσα, αλλά δέχθηκε την ανατροπή (3-1), με την ανωτερότητα των Πολωνών να «μιλά» το τέλος.

Ο Ολυμπιακός απέδειξε με την εμφάνιση που έκανε στην Πολωνία, παρά την ήττα του από την Ζάκσα με 3-1 σετ, πως ανήκει στο CEV Champions League.

Οι «Ερυθρόλευκοι» σόκαραν την, επί 3 χρόνια σερί, πρωταθλήτρια Ευρώπης παίρνοντας το πρώτο σετ με 25-23, όμως στη συνέχεια, έχασε εύκολα το δεύτερο σετ με 25-20 για την ισοφάριση των Πολωνών.

Διαβάστε επίσης: Ολυμπιακός – Ντιναμό Τιφλίδας 16-8: Ισοπέδωσε τους Γεωργιανούς και έφυγε για τους «8» ο Ολυμπιακός

Στα δύο τελευταία σετ απέδειξε πως είναι ικανός να διεκδικήσει την πρόκριση από τον όμιλο, καθώς κόντρα στον πολωνικό μεγαθήριο, στάθηκε καλά και ηττήθηκε με 28-26 στο τρίτο και με 31-29 σε ένα συγκλονιστικό 4ο σετ.

Ήταν μία σπουδαία εμφάνιση από τον Ολυμπιακό, που έχασε οριακά τα δύο τελευταία σετ κόντρα σε μία ομάδα πολύ ανώτερή του «στα χαρτιά».

Δεν το παράτησε ποτέ, αφού ακόμη και όταν βρέθηκε με 7 πόντους πίσω στο 30 σετ, κατάφερε να κάνει την ανατροπή, χάνοντας το σετ στις λεπτομέρειες.

Οι «Ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως ήταν ανώτεροι από την τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ζάκσα στο 4ο σετ και έφτασαν κοντά στην ισοφάριση σε 2-2 σετ, όμως οι Πολωνοί έφτασαν στην ανατροπή.

Προσπάθησαν να τελειώσουν το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έβγαλε μεγάλες άμυνες, «έσβησε» 4 match ball των γηπεδούχων, έφτασε σε 2 set ball, χωρίς να καταφέρνει να πάρει το σετ, με λάθη από το σερβίς και στο τέλος ένα πόντος του Σμιθ χάρισε τη νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης στην Ζάκσα.

Ωστόσο οι Πειραιώτες αδικήθηκαν κατάφορα από τους διαιτητές, οι οποίοι δεν καταλόγισαν υπέρ τους ούτε μια φάση, στα κρίσιμα σημεία.

Φάσεις οι οποίες δεν εξετάζονται στο video-challenge με τον Καστελάνι να έχει εξαντλήσει από νωρίς τα διαθέσιμα challenge. Θα μπορούσε αν είχε πάρει κάτι παραπάνω από την αναμέτρηση στην Πολωνία.

Για την Ζάκσα εντυπωσιακός ήταν ο Κάζμαρεκ με 22 πόντους, με τον Μπέντνορζ και έχει 13 και τον Σμιθ 12, ενώ για τους Πειραιώτες μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Στερν με 19 πόντους, 13 είχε ο Ιντάλγκο και 12 ο Κουμεντάκης.

Αξίζει τα τρία εντός έδρας για τους ομίλους στο Ρέντη να εξελιχθούν σε γιορτή, σε ένα ανακαινισμένο γήπεδο, που αποτελεί στολίδι για τον ελληνικό αθλητισμό. Το πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι για τους Πειραιώτες είναι στις 29/11 κόντρα στην Ροζελάρε.

Τα σετ: 23-25, 25-20, 28-26, 31-29

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ