Μια νίκη με ιστορική σημασία

Μια νίκη με ιστορική σημασία

Το «διπλό» του Ολυμπιακού στο Βέλγιο ήταν το πρώτο ελληνικής ομάδας έπειτα από 9 χρόνια σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ

H νίκη στο Βέλγιο επί της Κνακ κράτησε ζωντανό τον Ολυμπιακό στη μάχη για την 3η θέση και τη συνέχεια στο CEV Cup του βόλεϊ. Εχει ελπίδες και για τη δεύτερη, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές. Ηταν μια νίκη που απέκτησε και ιστορική σημασία τόσο για την ομάδα του Πειραιά όσο και για την Ελλάδα.

Η διοργάνωση είχε γίνει απαγορευμένος καρπός για τις ελληνικές ομάδες που είδε το επίπεδο να ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη και τις ίδιες να μην μπορούν να ακολουθήσουν. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός διάλεξε να παίξει στα προκριματικά της διοργάνωσης και να μην κατέβει είτε στο CEV είτε στο Challenge Cup.

Η φήμη του και η κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ (τρίτο ευρωπαϊκό για τον πειραϊκό σύλλογο στο βόλεϊ) επέβαλαν την επιστροφή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης. Παρά τα προβλήματα οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν και τους δυο προκριματικούς χωρίς ήττα και έπεσαν σε όμιλό με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ζάκσα, τη φιναλίστ του CEV Cup Κνακ και τη ζάπλουτη Ζιράτ. Το ξεκίνημα ήταν απογοητευτικό από βαθμολογικής πλευράς, αλλά οι εμφανίσεις δεν ήταν κακές (με εξαίρεση το 0-3 από τους Βέλγους στου Ρέντη).

Τελικά στο Βέλγιο ο Ολυμπιακός έδειξε ότι μπορεί πολλά. Με φανέλα βαριά σαν ιστορία στο ευρωπαϊκό βόλεϊ κατάφερε την πρώτη του νίκη και ελπίζει.

Ιστορικά μάλιστα αυτό ήταν το πρώτο «διπλό» ελληνικής ομάδας σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 3-1 με το οποίο είχε νικήσει η ομάδα του Πειραιά στην Αυστρία την Πογίλνιτσα στις 5/11/2014. Πέρασαν εννιά χρόνια και η Ελλάδα μέσω των «ερυθρολεύκων» επέστρεψε. Δεν είναι εύκολος ο δρόμος. Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του. Έχει τρεις βαθμούς, είναι στην τελευταία θέση με ένα πόντο λιγότερο από την Κνακ και τρεις από την Ζάκσα που είναι δεύτερη. Θα πρέπει να νικήσει την Ζάκσα στις 11/1 στου Ρέντη για να κλειδώσει την τρίτη θέση που δίνει εισιτήριο για το Cev Cup.

Δεν θα είναι εύκολο αφού η Ζάκσα είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης τα τρία τελευταία χρόνια. Η προσπάθεια θα γίνει πάντως και ήδη έσκασαν τα πρώτα χαμόγελα στο τμήμα βόλεϊ που συνεχίζει από πέρυσι σε πολύ καλούς ευρωπαϊκούς ρυθμούς.

Μια ομάδα με τεράστια ιστορία στο ευρωπαϊκό βόλεϊ. Η μοναδική ελληνική με ευρωπαϊκά τρόπαια και μάλιστα τρία, αλλά και δυο συμμετοχές σε τελικούς Πρωταθλητριών, δυο σε Κυπελλούχων, έναν ακόμη στο Τσάλεντζ Καπ και έξι ευρωπαϊκά φαϊναλ φορ συν μια φορά τρίτος στο Μουντιαλίτο Συλλόγων.

Στα ελληνικά επιτεύγματα της ημέρας και η πρόκριση του Μίλωνα. Η ομάδα της Νέας Σμύρνης προκρίθηκε στα πλεϊ οφ του Κυπέλλου CEV, για πρώτη φορά στην ιστορία της! Ο Μίλωνας αν και ηττήθηκε 3-2 σετ (25-20, 23-25, 26-24, 16-25, 13-15) από τη Ντούρεν στη Νέα Σμύρνη, πανηγύρισε την ιστορική πρόκριση, καθώς στο πρώτο ματς στη Γερμανία είχε νικήσει με 3-1 σετ. Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τη γαλλική Ναντ.

Είναι η πρώτη φορά μετά το 2019 που ελληνική ομάδα φτάνει τόσο μακριά στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της CEV. Τελευταίος ήταν ο Ολυμπιακός όταν είχε προκριθεί στους «4», αλλά έπεσε πάνω στην ιταλική Τρεντίνο που τελικά κατέκτησε το τρόπαιο.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ