Κουμεντάκης: Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον δικό του «Ράφα»

Κουμεντάκης: Ο Ολυμπιακός απέκτησε τον δικό του «Ράφα»

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη. Ήταν εκ των κορυφαίων του ΠΑΟΚ τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και πλέον θα φορά τα Ερυθρόλευκα. Ο λόγος για τον Ραφαήλ Κουμεντάκη!

Ο Ιταλός κόουτς του ΠΑΟΚ, Ντανιέλε Ρίτσι, τον πίστευε πολύ. Ο Δικέφαλος του Βορρά ακολούθησε τις εισηγήσεις του προπονητή του και τον απέκτησε πέρυσι με κλειστά μάτια. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα του Ρίτσι που αποδείχθηκε άκρως επιτυχημένο. Στην παρθενική του εμφάνιση με την ασπρόμαυρη φανέλα πέτυχε 18 πόντους με 16/28 επιθέσεις, 1 άσσο, 1 μπλοκ. Ο λόγος για τον διεθνή ακραίο, Ραφαήλ Κουμεντάκη, που κατηφόρισε από την συμπρωτεύουσα στον Πειραιά και προβάρει τα Ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού.

Ο Ράφα γεννήθηκε στις 5 Μαϊου του 1993 στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε όμως στην Αλεξανδρούπολη. Ο άνθρωπος που τον έπεισε να αφήσει το μπάσκετ (έπαιζαν και τα δύο του αδέρφια) και να ασχοληθεί με το βόλεϊ ήταν ο Κώστας Δεληκώστας, νυν προπονητής του Παμβοχαϊκού. «Συστήθηκε» με το άθλημα το 2002, όντας λιγότερο από 10 ετών. Ξεκίνησε από τις Ακαδημίες του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και βήμα – βήμα αναρριχήθηκε μέχρι την πρώτη ομάδα του συλλόγου (το 2010). Τότε ήρθαν και οι κλήσεις από τις εθνικές ομάδες αρχικά των παίδων/ εφήβων κι ύστερα (2013) των ανδρών. Έμεινε στον Εθνικό μέχρι το 2013 κι ύστερα αποφάσισε να ανοίξει τα φτερά του εκτός της χώρας.

Φεύγοντας άφησε ένα κομμάτι του στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου. Σε εκείνη την πόλη έμαθε τον προορισμό της ζωής του. Εκεί δημιούργησε τις πρώτες του αναμνήσεις με την πολύχρωμη μπάλα. Για μια τριετία (2013-2016) αγωνίστηκε με τη φανέλα της ιταλικής Ραβένα όταν και γνώρισε τον μέχρι πρότεινος προπονητή του στον ΠΑΟΚ Ντανιέλε Ρίτσι. Ακολούθησε η πολωνική Λούμπιν (2016-2017) και η γαλλική Ναντ (από το καλοκαίρι του 2017 έως τον Δεκέμβρη).

Η νέα σεζόν θα τον βρει στα Ερυθρόλευκα, υπό τις οδηγίες του, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ. Οι πρωταθλητές Ελλάδας ήρθαν σε συμφωνία ενός έτους με τον ταλαντούχο άσο (υπάρχει οψιόν στο συμβόλαιο του για ακόμη μία σεζόν). Ο Ράφα ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του ΠΑΟΚ στο Final-4 του Κυπέλλου του βόλεϊ που βρήκε νικητές τους Ασπρόμαυρους. Ήταν μέσα στους MVP της χρονιάς που έκλεισε ως κορυφαίος ακραίος (μαζί με τον Οϊβάνεν του Ολυμπιακού). Είναι ένα παίκτης με πολύ καλή υποδοχή, ικανότητα στο μπλοκ, αποτελεσματικότητα στην επίθεση, ενώ χρόνο με το χρόνο βελτίωσε και την άμυνά του. Έκλεισε τη σεζόν με 175 πόντους συνολικά (3,7 ανά σετ και 52% αποτελεσματικότητα), 13 άσσους, 20 μπλοκ και 26% ποσοστό υποδοχής.

Θυμίζουμε τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού:

«Αν και στον ΠΑΟΚ έμεινα λίγο χρονικό διάστημα, το να μετακινείσαι από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό αυτή την περίοδο είναι λίγο δύσκολο, ειδικά για τους οπαδούς και τους φιλάθλους οι οποίοι το ζουν πιο πολύ. Όταν όμως είσαι επαγγελματίας τα πράγματα είναι πιο απλά, γιατί βάζεις κάτω τα δεδομένα που έχεις και αποφασίζεις με αυτά. Είμαι επαγγελματίας αθλητής και επέλεξα σύμφωνα με το καλύτερο για το μέλλον μου, όπως κάνουν όλοι οι επαγγελματίες αθλητές σε όλο τον κόσμο.

Θεωρώ ότι όποια φανέλα έχω φορέσει στο παρελθόν την έχω τιμήσει και το ίδιο θα κάνω και με αυτή του Ολυμπιακού. Είναι τιμή μου που θα αγωνιστώ στον Ολυμπιακό, κάθε ημέρα θα δίνω το 110% των δυνατοτήτων μου! Οι στόχοι μου είναι συνυφασμένοι με αυτούς του Ολυμπιακού. Αυτό άλλωστε ήταν και μεγάλο κριτήριο για να πάρω την τελική μου απόφαση για την μεταγραφή μου. Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα και διαχρονικά στην Ευρώπη. Τρανό παράδειγμα και η φετινή του πορεία. Θέλω να φτάσω όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται με τον Ολυμπιακό κατακτώντας τα πάντα στην Ελλάδα και όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ευρώπη… να κάνω το καλύτερο δυνατό για την ομάδα μου.

Από συντοπίτες μου αθλητές που είναι στον Ολυμπιακό ή ήταν, έχω μάθει τα καλύτερα για τον σύλλογο, τον κόσμο και για τους ανθρώπους που δουλεύουν για αυτόν. Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που θα μπω κι εγώ στο γκρουπ των Εβριτών που έχουν συνδέσει το όνομα τους με τον Ολυμπιακό και εύχομαι να ξεπεράσω αθλητές από τον Έβρο, που έχουν γράψει ιστορία με την φανέλα του Ολυμπιακού, όπως ο Θανάσης Μουστακίδης και ο Μάριος Γκιούρδας!»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ