Προκλητική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού

Προκλητική απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού

«Άδειασε» τον Κοντονή και χάρισε πρόστιμο 10.000 ευρώ στην ομάδα βόλει του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Βασιλειάδης! Το ίδιο έκανε και με την ομάδα βόλει του Ηρακλή.

Πριν από λίγες ημέρες η ομάδα βόλει του ΠΑΟΚ αποφάσισε να αλλάξει προπονητή. Πρωταθλήτρια είναι, στο δαπανηρό και απαιτητικό Τσάμπιονς Λιγκ συμμετέχει. Δεν είχε την εκκίνηση που θα ήθελε και για να διατηρήσει τη δυναμική της επέλεξε μια κίνηση που σίγουρα επιβαρύνει το μπάτζετ της. Πολύ καλά έπραξε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η προκαταβολή που έδωσε στον Ντανιέλε Ρίτσι για να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα και να αντικαταστήσει τον Χόρχε Ελγκέτα ήταν της τάξης των 15.000 ευρώ.  Γιατί έχει σημασία αυτή η λεπτομέρεια; Για να κατανοήσουμε τα επόμενα.

Για να εκτιμήσουμε καλύτερα την απόφαση του Γιώργου Βασιλειάδη να διαγράψει από το… κρατικό τεφτέρι μια οφειλή 10.000 ευρώ του ΠΑΟΚ.

Ναι, συνέβη και μάλιστα δημοσιεύτηκε στην περίφημη Διαύγεια. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού  Γιώργος Βασιλειάδης,  δίκην μπακάλη, έσβησε από το τεφτέρι του, χρέος 10.000 του ΠΑΟΚ,  έπειτα από «αίτηση θεραπείας» του Δικεφάλου. Απόφαση του Υφυπουργού που επί της ουσίας καταργεί τον προκάτοχο του, Σταύρο Κοντονή.

Να βοηθήσουμε και άλλο αν μπερδευτήκατε. Όπως θυμόμαστε, ο Σταύρος Κοντονής βάση του νόμου 4326/15 που είναι εν ισχύ, έβαζε πρόσθετα πρόστιμα σε ΠΑΕ, ΚΑΕ,ΤΑΑ, αν διαπίστωνε σοβαρά επεισόδια. Βάση τέτοιων αποφάσεων άδειασε το ταμείο ουκ ολίγον ομάδων που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση.

Με βάση λοιπόν την ίδια διαδικασία επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί του σε αγώνα πλει οφς με τον Φοίνικα στις 28 Απριλίου 2016. Το πρόστιμο αυτό έπρεπε να πληρωθεί στην εφορία και ο ΠΑΟΚ μπορούσε να το προσβάλει στα δικαστήρια, μόνο αν πλήρωνε το 50%.

Ήρθε όμως ο κύριος Βασιλειάδης, επικαλούμενος οικονομική δυσπραγία του ΠΑΟΚ και του χάρισε το πρόστιμο, λες και ήταν δικά του λεφτά και όχι του Κράτους. Και κοντά στο… βασιλικό, αντίστοιχη απόφαση προέκυψε και για τον Ηρακλή στον οποίο «σβήστηκε» οφειλή 15.000 ευρώ για επεισόδια σε ματς με τον Άρη.

Εννοείτε πως δεν είμαστε… εφορία. Κάποιες αποφάσεις όμως μιλούν από μόνες τους. Ο ΠΑΟΚ είναι ισχυρός στο βόλει, και μακάρι να ήταν όλοι έτσι. Η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας όπως αποδεικνύουν οι διαδοχικοί τίτλοι του. Είναι ένα κλαμπ που έχει καλά τακτοποιημένα τα οικονομικά του, και που μόλις έδωσε προκαταβολή σε προπονητή μεγαλύτερη από την οφειλή που ο κ. Βασιλειάδης αποφάσισε να «διαγράψει».

Το θέμα είναι η απόφαση του Υφυπουργού. Και βέβαια κατ επέκταση όλοι οι υπόλοιποι που αναγκάζονται να πληρώνουν κανονικά τα πρόστιμα που τους αντιστοιχούν.

Ιδού η σχετική ανάρτηση, που αφορά στον ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ