Βόλεϊ: MVP της 8ης αγωνιστικής ο Σαλαφζούν της ΑΕΚ

Βόλεϊ: MVP της 8ης αγωνιστικής ο Σαλαφζούν της ΑΕΚ

Ο Σαλαφζούν ήταν ο κορυφαίος της Ένωσης στη νίκη με 3-2 επί του Φοίνικα Σύρου.

O Ιρανός διεθνής πασαδόρος της ΑΕΚ, Φαρχάντ Σαλαφζούν, αναδείχτηκε πολυτιμότερος αθλητής (MVP) της 8ης αγωνιστικής στην Α1 Ανδρών, ενώ ας σημειωθεί ότι σήμερα που ανακοινώθηκε η διάκρισή του (6/12) συμπληρώνει 26 χρόνια ζωής.

Ο Σαλαφζούν ήταν ο κορυφαίος της Ένωσης στη νίκη με 3-2 επί του Φοίνικα Σύρου, που ήταν η πρώτη εκτός έδρας για τους «κιτρινόμαυρους» στο εφετινό πρωτάθλημα και πρώτη στην Ιστορία της στη Σύρο για τη Volley League. Να υπογραμμιστεί ότι Ασιάτης άσος «έσπασε» όλα τα ρεκόρ αποτελεσματικότητας στην επίθεση, σε σχέση με την υποδοχή που έπαιρνε από τους συμπαίκτες του: με 33% στην υποδοχή και μόλις 16% άριστες, η ΑΕΚ έφτασε να έχει 61% αποτελεσματικότητα! Ακόμη, είχε 6 πόντους με 2/2 επιθέσεις και 4 μπλοκ.

Ο Φαρχάντ Σαλαφζούν αγωνίζονταν στη Σάιπα και έκανε ντεμπούτο στην ΑΕΚ στον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό, πριν δύο αγωνιστικές. Είναι γεννημένος στις 6 Δεκεμβρίου 1992, είναι διεθνής και έχει ύψος 2 μέτρα.

«Δεν το περίμενα και δεν γνώριζα πως υπήρχε αυτή η διάκριση. Την αφιερώνω στην ομάδα, σε όσους με εμπιστεύτηκαν και στην οικογένειά μου. Διαπίστωσα πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και πολύ σκληρό και το έζησα στα δύο ματς που έχω δώσει κόντρα στον Παμβοχαϊκό και στον Φοίνικα. Χαίρομαι που βοήθησα να νικήσει η ΑΕΚ στη Σύρο. Εντυπωσιάστηκα πολύ από αυτό το νησί. Είναι από τα πιο ωραία μέρη που έχω επισκεφτεί και χαίρομαι που θα επιστρέψουμε σύντομα για το Λιγκ Καπ. Από αγώνα σε αγώνα θα παίζουμε καλύτερα, γιατί το ρόστερ της ομάδας έχει καλούς και ποιοτικούς παίκτες», δήλωσε.

Την κορυφαία επτάδα της 8ης αγωνιστικής αποτελούν οι: 

MVP: Φαρχάντ Σαλαφζούν (ΑΕΚ)

Πασαδόρος: Ντίμα Φιλίποφ (ΠΑΟΚ)

Διαγώνιος: Νίκος Ζουπάνης (Ολυμπιακός)

Ακραίοι  : Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρος Ράπτης (Παναθηναϊκός)

Κεντρικοί: Παναγιώτης Πελεκούδας (Παναθηναϊκός), Γιάννης Τακουρίδης (ΠΑΟΚ)

Λίμπερο  : Δημήτρης Γκαράς (ΑΕΚ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ