Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου 3-2

Παναθηναϊκός – Φοίνικας Σύρου 3-2

Οι Πράσινοι έκαναν επική ανατροπή (γυρίζοντας το ματς από το 1-2) και επικράτησαν του Φοίνικα Σύρου στο τάι μπρέικ σε ένα πέμπτο σετ - θρίλερ.

Πολύ σημαντική νίκη πέτυχε η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Παναθηναϊκού που επικράτησε στο τάι μπρέικ του Φοίνικα Σύρου και αναρριχήθηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας δύο στροφές πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Κορυφαίος του Τριφυλλιού ο Γιορντάνοφ με 28 πόντους, πολύ καθοριστικοί στο τάι μπρέικ οι Ανδρεόπουλος και Ράπτης που έκαναν κατάθεση ψυχής στο τάραφλεξ δίνοντας τη νίκη στην ομάδα τους. Διακριθέντες για τους Συριανούς οι Εβάντρο με 26 πόντους και Ντόκιτς με 25

Πολύ αμφίρροπο του πρώτο σετ, που κατέληξε στους γηπεδούχους μετά από χαμένο σερβίς του Βουλκίδη. Το δεύτερο σετ είχε και πάλι αγωνία, με την ομάδα της Σύρου να το κατακτά με ένα μπλοκ άουτ του Εβάντρο και ένα μπλοκ του Χήρα. Στο τρίτο σετ ο Φοίνικας ξεκίνησαν και πάλι δυναμικά. Έφτασε μάλιστα να προηγείται με 2-10. Κι λίγο αργότερα με 10-17 με τον Ντόκιτς να μοιάζει ασταμάτητος. Το χαμένο σερβίς του Ανδρεόπουλου στο 20-24, έδωσε το τρίτο σετ στους φιλοξενούμενους που έκανε το 1-2.

Στο τέταρτο σετ, οι δύο ομάδες πήγαν χέρι – χέρι μέχρι το 7-7, όμως στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε να χτίζει ένα σερί και να προηγηθεί με 11-8 με μπλοκ του Πανταλέοντα και με 14-9 μετά από μπλοκ άουτ του Γιορντάνοφ. Οι Συριανοί δεν πέταξαν λευκή πετσέτα και ισοφάρισαν με υπομονή και σωστές επιθέσεις σε 16-16. Οι Πράσινοι όμως ήταν εκείνοι που κατέκτησαν το σετ, κάνοντας το 2-2 με πρώτο χρόνο του Πελεκούδα.

Στο τάι μπρέικ ο Φοίνικας μπήκε πιο αποφασισμένος. Προηγήθηκε με 4-6 με επίθεση του Εβάντρο. Γιορντάνοφ και Πανταλέοντας ισοφάρισαν σε 6-6 για τους γηπεδούχους. Έκτοτε οι δύο ομάδες πήγαν πόντο- πόντο με την αγωνία να ανεβαίνει κατακόρυφα. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έφτασε στο ματς μπολ (14-13) με τον Γιορντάνοφ. Το Τριφύλλι έχασε συνολικά τρεις ευκαιρίες να πάρει το σετ και το ματς. Έγινε το 15-15.  Σε εκείνο το σημείο ο Ντόκιτς σέρβιρε άουτ και στη συνέχεια ο Ράπτης πήρε το μπλοκ άουτ και οδήγησε τους πράσινους στην μεγάλη νίκη!

Τα σετ 3-2 (25-23, 22-25, 20-25, 25-22, 17-15)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ