Ψάρρας: «Είμαστε έτοιμοι για τη βελτίωση της ομάδας και να καταφέρει να κατακτήσει ξανά τίτλους»

Ψάρρας: «Είμαστε έτοιμοι για τη βελτίωση της ομάδας και να καταφέρει να κατακτήσει ξανά τίτλους»

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε πως στόχος όλων στον Δικέφαλο είναι να επανέλθει η ομάδα στους τίτλους.

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, Θανάσης Ψάρρας, μίλησε στο «Libero 107,4» και αναφέρθηκε στο καινούργιο βήμα της καριέρας του, στην εικόνα που θέλει να δείξει η ομάδα, αλλά και το πόσο διαφορετική είναι η δουλειά του προπονητή από αυτή του παίκτη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το αν πρόλαβε να σκεφτεί για τον ΠΑΟΚ, καθώς όλα έγιναν άμεσα:

«Έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Δεν πρόλαβα να σκεφτώ και πάρα πολλά. Ζω την κατάσταση τώρα και, αναλύοντας την, συζητώντας με τους συνεργάτες και τη διοίκηση, θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας και να ξανακατακτήσουμε τίτλους».

Για τα πράγματα που μπορεί να αλλάξει γρήγορα:

«Ο χρόνος είναι πολύ λίγος, ουσιαστικά 10-12 μέρες για να είμαστε σχετικά έτοιμοι για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να δείξουμε βελτίωση. Κρινόμαστε από το πρώτο πόντο δε ζητάμε καμία πίστωση χρόνου».

Για την εικόνα που έχει από τον ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ είχε κάποια αγωνιστικά θέματα, δεν έπαιζε όπως θα έπρεπε. Οι παίκτες είναι πολύ καλοί, το σωματείο πολύ μεγάλο, υπάρχει καλή οργάνωση. Θα στηριχτούμε σε αυτό για να να χτίσουμε κάτι καλύτερο. Να βελτιώσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και ίσως με κάποιες αλλαγές προσώπων, για να δείξουμε την καλύτερη εικόνα».

Για τις αλλαγές:

«Υπάρχουν κάποιες συζητήσεις για αλλαγές. Θα δούμε ποιες θα είναι. Σίγουρα θα υπάρχει ένα καινούργιο αγωνιστικό πρόσωπο. Αυτό είναι σίγουρο και θα φανεί άμεσα. Η διοίκηση θέλει να ξαναφέρει ψηλά την ομάδα και όπως και να έχει η ομάδα θα δείξει καλύτερο πρόσωπο ποιοτικά. Είμαστε έτοιμοι για τη βελτίωση της ομάδας και να καταφέρει να κατακτήσει ξανά τίτλους».

Για το κατά πόσο παίζει ρόλο η ψυχολογία:

«Η ψυχολογία εναλλάσσεται αλλά χτίζεται μέσα από την προπόνηση και την αυτοπεποίθηση, μέρα με τη μέρα, δομείται στην καθημερινότητα. Το θέμα είναι στη δόμηση της αυτοπεποίθησης στη δημιουργία μιας νοοτροπίας νικητή, που θα έρθει με το χρόνο. Συν τις αλλαγές με κάποιο λάθος στήσιμο του καλοκαιριού, θα ανακτηθεί η αυτοπεποίθηση και η καλύτερη προετοιμασία για τους τελικούς που θα έχουμε σε 3-4 μήνες».

Για το γεγονός πως οι περισσότεροι παίκτες ως τώρα, έχουν κάνει λόγο για απαραίτητη πίστωση χρόνου:

«Είναι δύσκολο. Το βόλεϊ είναι το πιο ομαδικό σπορ που υπάρχει. Εδώ είναι πολύ ομαδικό, αν έχεις τον καλύτερο επιθετικό και ο πασαδόρος δεν του κάνει την πάσα που πρέπει, δε θα αποδώσει. Αν έχεις τον καλύτερο πασαδόρο και δεν πάει καλά η μπάλα στα χέρια του από την υποδοχή, δε μπορεί να αποδώσει. Πρέπει να αποδώσει όλη η ομάδα μαζί. Αυτό δομείται με την καθημερινότητα της προπόνησης, με το να κερδίζεις στα παιχνίδια. Τα νέα πρόσωπα θέλουν κοινό τρόπο δουλειάς. Είμαστε στον Ιανουάριο όμως, δε ζητάω χρόνο, ζητάω καλή δουλειά και λειτουργία».

Για την εικόνα που έχει αποκομίσει από το πρωτάθλημα:

«Έχουμε ένα καλό επίπεδο. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ είναι ένα επίπεδο πάνω. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες να κάνουν ανά πάσα στιγμή τη ζημιά, όπως σε ένα νοκ-άουτ παιχνίδι Κυπέλλου. Έχουμε δει αρκετά καλούς παίκτες στο πρωτάθλημα και πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί».

Για τον Ολυμπιακό και αν θεωρεί ότι είναι πιο ποιοτικός:

«Δε θα ερχόμουν αν πίστευα κάτι τέτοιο. Οι αθλητές είναι πολύ καλοί, το σωματείο πολύ μεγάλο και με λίγες βελτιώσεις μπορούμε να πάρουμε τους τίτλους. Δε θα ερχόμουν σε μια ομάδα που υπολείπεται».

Για την εμπειρία του στον ΠΑΟΚ ως παίκτης παλιότερα:

«Και τότε ήταν πολύ μεγάλο σωματείο παρότι δεν έκανε πρωταθλητισμό. Ήταν από τότε μια μεγάλη ομάδα που έπρεπε να κερδίζει συνέχεια. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από εκείνη την εποχή».

Για τον προπονητή και τον παίκτη Ψάρρα:

«Είναι δύο διαφορετικές δουλειές. Εγώ το χόρτασα σαν παίκτης, έπαιξα 30 χρόνια και την επόμενη μέρα έγινα προπονητής. Έχει σκοτωθεί ο παίκτης μέσα μου. Είμαι 100% προπονητής πια. Το μόνο που μένει είναι η νοοτροπία νικητή που είχα σαν παίκτη και θέλω να τη μεταδώσω και ως προπονητής».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ