Αύριο… κληρώνει για την Εθνική γυναικών

Αύριο… κληρώνει για την Εθνική γυναικών

Η Εθνική ομάδα είναι μία από τις 24 που θα μπουν στην κληρωτίδα της CEV για το Ευρωβόλεϊ 2019 (23/8 - 8/9), διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί, για πρώτη φορά, σε τέσσερις χώρες, οι Εθνικές ομάδες των οποίων θα είναι και επικεφαλής των τεσσάρων ομίλων.

Κληρώνει αύριο (23/1, 13:00) στην Κωνσταντινούπολη για τους ομίλους της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυναικών. Η Εθνική ομάδα είναι μία από τις 24 που θα μπουν στην κληρωτίδα της CEV για το Ευρωβόλεϊ 2019 (23/8 – 8/9), διοργάνωση που όπως στους Άνδρες έτσι και στις Γυναίκες θα φιλοξενηθεί, για πρώτη φορά, σε τέσσερις χώρες (Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία), οι Εθνικές ομάδες των οποίων θα είναι και επικεφαλής των τεσσάρων ομίλων.

Οι υπόλοιπες 20 συμμετέχουσες προήλθαν από τις πρώτες οκτώ της τελικής κατάταξης του Euro 2017 (Σερβία 1η, Ολλανδία 2η, Αζερμπαϊτζάν 3η, Ιταλία 4η, Ρωσία 5η, Λευκορωσία 6η, Γερμανία 7η, Βουλγαρία 8η) και από τους 6 προκριματικούς ομίλους (Ελλάδα, Βέλγιο, Κροατία, Γαλλία, Εσθονία, Ισπανία ως πρώτες και Σλοβενία, Ελβετία, Ουκρανία, Πορτογαλία, Φινλανδία, Ρουμανία ως δεύτερες). Με τις διοργανώτριες χώρες να είναι επικεφαλής των ομίλων (Τουρκία Α΄ όμιλος, Πολωνία Β΄ όμιλος, Ουγγαρία Γ΄ όμιλος, Σλοβακία Δ΄ όμιλος), οι υπόλοιπες 20 χωρίστηκαν σε 5 γκρουπ των 4 ομάδων βάσει της ευρωπαϊκής κατάταξής τους από τις 2 Οκτωβρίου 2017, όταν είχαν δηλώσει οι ομάδες τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2019. Αναλυτικά οι όμιλοι δυναμικότητας:

1ος όμιλος: Σερβία, Ρωσία, Ιταλία, Ολλανδία
2ος όμιλος: Γερμανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία
3ος όμιλος: Λευκορωσία, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν, Γαλλία
4ος όμιλος: Ρουμανία, Ισπανία, Φινλανδία, Πορτογαλία
5ος όμιλος: Ελβετία, Σλοβενία, Ελλάδα, Εσθονία

Η κλήρωση θα ξεκινήσει με τις ομάδες του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας και στη συνέχεια, με νέα κλήρωση, θα αποφασιστεί σε ποιον όμιλο θα τοποθετηθεί κάθε συγκρότημα. Η διαδικασία θα είναι η ίδια για τα υπόλοιπα 4 γκρουπ. Από τη φάση των ομίλων θα προκριθούν οι πρώτες τέσσερις ομάδες. Για το top-16, ο Α΄ όμιλος θα παίξει χιαστί με τον Γ΄ και ο Β΄ με τον Δ΄, ως ακολούθως: Α1 – Γ4, Α2 – Γ3, Α3 – Γ2, Α4 – Γ1, Β1 – Δ4, Β2 – Δ3, Β3 – Δ2, Β4 – Δ1. Οι ημιτελικοί, ο αγώνας για τις θέσεις 3-4 και ο τελικός θα διεξαχθούν στην Άγκυρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ