Νέο ρατσιστικό κρούσμα στην Πυλαία – Θα επέμβει ο εισαγγελέας;

Νέο ρατσιστικό κρούσμα στην Πυλαία – Θα επέμβει ο εισαγγελέας;

Για άλλη μια φορά είχαμε ρατσιστικό κρούσμα σε ματς βόλεϊ του ΠΑΟΚ στην Πυλαία με οπαδούς του Δικέφαλου να επιτίθενται φραστικά σε παίκτη του Ηρακλή.

ΠΑΟΚ και Ηρακλής κοντράρονταν στην Πυλαία με έπαθλο την πρόκριση στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος της Volley League. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 σετ και με 2-1 νίκες πέρασε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει την Κηφισιά.

Τα αγωνιστικά όμως επισκίασε ένα ακόμα κρούσμα ρατσιστικής επίθεσης οπαδών του ΠΑΟΚ προς παίκτη φιλοξενούμενης ομάδας. Η αρχή έγινε προ ημερών όταν συνέβη στο ματς κόντρα στον Φοίνικα Σύρου, με το συμβάν να περνάει στα… ψιλά από τους αρμόδιους φορείς.

Αφού λοιπόν δεν υπήρξε όχι μόνο τιμωρία αλλά ούτε καν επίπληξη, το ίδιο συμβάν έλαβε χώρα και στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ηρακλή. Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του πρώτου σετ της αναμέτρησης, οπαδοί του Δικέφαλου του Βορρά φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα κατά του βολεϊμπολίστα του Γηραιού, Μάιρον Φέργκιουσον, με τον αθλητή να απαντά και να δημιουργείται ένταση η οποία ευτυχώς «έσβησε» γρήγορα και το ματς συνεχίστηκε.

Οι ιθύνοντες του Ηρακλή θέλησαν να υποβάλουν ένσταση για ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρους του παίκτη τους  και μετά τη λήξη της αναμέτρησης ενημέρωσαν πως πρόκειται να στείλουν βίντεο του αγώνα με το συμβάν τόσο στην Αρχή της Volley League όσο και στις CEV και FIVB.

Το πρόβλημα εδώ είναι η ανυπαρξία ελέγχου και επιβολής ποινών για την επαναλαμβανόμενη και κατακριτέα αυτή στάση μερίδας των οπαδών του ΠΑΟΚ, που δεν αποκλείεται να το κάνουν ξανά και ξανά όσο οι εισαγγελικές αρχές… σφυρίζουν αδιάφορα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ