ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και πιο έτοιμος και πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου, επικρατώντας με 3-1 σετ του Ολυμπιακού, ο οποίος πληγώθηκε πολύ από τις σοβαρές απουσίες των Αλεξίεφ και Κουμεντάκη.

Σε έναν ημιτελικό για γερά νεύρα, ο ΠΑΟΚ έδειξε μεγαλύτερη ετοιμότητα από τον αντίπαλό του, είχε σε τρομερή κατάσταση τους Κλάπβαικ και Όκολιτς και παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-1 σετ, έκανε την απόλυτη ανατροπή και πήρε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, όπου θα κληθεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να κατακτήσει το τρίτο τρόπαιο της Ιστορίας.

Όπως και πέρυσι, οι δύο καλύτερες ομάδες της χώρας, τέθηκαν αντιμέτωπες πρόωρα, με τον Δικέφαλο του Βορρά να παίρνει μεγάλη νίκη κόντρα στους Πειραιώτες οι οποίοι φανερά επηρεασμένοι από τις απουσίες των Τόντορ Αλεξίεφ και Ραφαέλ Κουμεντάκη, και με κάκιστο δεύτερο σετ, δεν κατάφεραν παρότι αντιστάθηκαν μέχρι τέλους, να κάμψουν την αντίσταση των επιβλητικών Ασπρόμαυρων!

Στο πρώτο σετ, ο τυπικά γηπεδούχος ΠΑΟΚ ήταν μονοδιάστατος, βρίσκοντας λύσεις επιθετικά μόνο από τον διαγώνιο του Νις Κλαπβάϊκ. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να μπορεί να ξεπεράσει τις δύο σημαντικές απουσίες του και να πάρει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Δικέφαλος έφτασε στο +3 (11-8) με εξαιρετικές συνεργασίες Φιλίποφ – Κλάπβαϊκ, όμως οι Ερυθρόλευκοι αντέδρασαν, μείωσαν άμεσα και πέρασαν και μπροστά με το μπλοκ του Τερβαπόρτι στον Γκάρετ.

Σώμα με σώμα οι δύο ομάδες ως το 15-15, με τους Ερυθρόλευκους να φτάνουν στο 16-20, τον ΠΑΟΚ να αντεπιτίθεται και να μειώνει, αλλά με πόντους από Πετρέα και Ραουβέρντινκ ο Ολυμπιακός έκανε το 0-1.

Σαν να έπαιζαν… μόνοι τους οι Θεσσαλονικείς στο δεύτερο σετ, από το 8-5 κι έκτοτε έχτισαν μια εντυπωσιακή διαφορά από τον αντίπαλό τους και όπως μαρτυρά και το 25-15 ισοφάρισαν σε 1-1 τα σετ, ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του Γιούρι Φιλίποφ που ζήτησε πίεση στο σερβίς και επιθετική πολυφωνία! Το τρίτο και το τέταρτο σετ κρίθηκαν στην κόψη του ξυραφιού. Οι δύο ομάδες προσέφεραν θέαμα υψηλού επιπέδου, με τον ΠΑΟΚ να βγάζει μεγαλύτερη ενέργεια και με καθοριστικούς πόντους να τα κατακτά και τα δύο και να στέλνει στο καναβάτσο τον πρωταθλητή.

Στο 21-21 του τρίτου σετ, οι κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ, Όκολιτς και Κλάπβαϊκ έδωσαν αέρα δύο πόντους με 23-21 αλλά ο Σμιτ τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι, με δικό του χαμένο σερβίς όμως ο Δικέφαλος πήρε το σετ και έκανε το 2-1 στα σετ.  Ντέρμπι ήταν και το τέταρτο και τελευταίο σετ, όπου οι δύο ομάδες έκαναν κατάθεση ψυχής. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο 16-18 με πρώτο χρόνο του Σμαραγδή. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε λίγο αργότερα σε 20-20. Ο Ολυμπιακός έφτασε στο σετ μπολ (23-24) με τον Σμαραγδή.

Δεν αξιοποιήθηκε όμως, με τον Σαφράνοβιτς να πηγαίνει στο σερβίς και με άσσο να δίνει το ματς μπολ στην ομάδα του για το 27-26. Ο Τακουρίδης με μπλοκ στον Σμιτ έδωσε το σετ στον ΠΑΟΚ (28-26) και την μεγάλη νίκη – πρόκριση! Πλέον οι Ασπρόμαυροι περιμένουν να μάθουν τον αντίπαλό τους στον μεγάλο τελικό από τον νικητή του ζευγαριού Φοίνικας Σύρου – Ηρακλής.

Τα σετ: 22-25, 25-15, 25-23, 28-26

Η διακύμανση:

1ο σετ: 7-8, 15-16, 19-21, 22-25

2ο σετ: 8-5, 16-9, 21-12, 25-15

3ο σετ: 7-8, 16-15, 20-21, 25-23

4ο σετ: 8-6, 15-16, 20-21, 28-26

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ