Ελλάδα – Βοσνία 3-0

Ελλάδα – Βοσνία 3-0

Η Εθνική επικράτησε εύκολα με 3-0 σετ της Βοσνίας και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για την πρόκριση στον τελικό του European League.

Νίκη που την κρατάει «ζωντανή» στη διεκδίκηση της πρώτης θέσης στον όμιλο του Silver European League πέτυχε η Εθνική στο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη.

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε 3-0 σετ (25-20, 25-15, 25-17) της Βοσνίας διατηρώντας ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στον τελικό της διοργάνωσης.

Με όπλο την επίθεση και την σοβαρότητα και στα τρία σετ η ομάδα του Ανδρεόπουλου είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και με πρώτο σκόρερ τον Ζουπάνι και εντυπωσιακό τον Φράγκο έφθασε με σχετική άνεση τον στόχο της που ήταν νίκη χωρίς απώλεια σετ.

Το ίδιο σκορ θα επιζητήσει το Σάββατο στο Σαράγεβο ελπίζοντας σε απώλεια σετ της Αυστρίας από την Ουγγαρία για να καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η πρώτη συμμετοχή με την «γαλανόλευκη» του Κοτζάι. Οι πόντοι που κέρδισαν οι δύο ομάδες από: 3-6 μπλοκ, 6-1 άσσοι, 40-25 επίθεση (αποτελεσματικότητα, 56%-36%), 58%-49 υποδοχή, 26-20 λάθη,

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ανδρεόπουλος): Ζουπάνι 20 (72% επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Στιβαχτής 1 (1 άσσος), Πετρέας 3 (60% επ.), Κοκκινάκης 8 (42% επ., 43% υπ.), Τακουρίδης 3 (1 μπλοκ), Φράγκος 14 (53% επ., 2 μπλοκ, 3 άσσοι) (λίμπερο Ζήσης, 62% υποδοχή) Δαρίδης, Κοτζάι, Ράπτης, Βουλκίδης

Βοσνία (Μπάκοβιτς): Ντίντοβιτς 2, Γκάγκιτς 4, Τσόλο 5, Οσμάνοβιτς 5, Ρίστιτς 4, Λ. Σορμάζ (λίμπερο Λούκιτς, 40% υποδοχή, Γιάνγιτς 50% υποδοχή), Ν .Σορμάζ 1, Πόποβιτς, Βούκοβιτς 4, Βίντοβιτς 1, Μιλοβάνοβιτς 6

Ικανοποιημένοι τόσο από το αποτέλεσμα αλλά και από την εμφάνιση εμφανίστηκαν στις δηλώσεις τους ο προπονητής της Εθνικής Δημήτρης Ανδρεόπουλος αλλά και ο διεθνής ακραίος Ανδρέας Φράγκος.

«Το ζητούμενο είναι πάντα η νίκη. Ήρθε η νίκη χωρίς απώλεια σετ και για μια ακόμη φορά η εμφάνιση της ομάδας ήταν εξαιρετική. Σταθερά οι εμφανίσεις μας είναι από καλές ως πολύ καλές και αυτό μας τροφοδοτεί για νέα πράγματα. Στην Εθνική ταιριάζει γρήγορη επίθεση και δυνατό σερβίς, στοιχεία που τα έχουμε και πατάμε σε αυτά για να νικήσουμε. Η απώλεια κάποιου σετ είναι μέσα στο παιχνίδι, οι νίκες όμως είναι πιο σημαντικές και αυτές κυνηγάμε».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Φράγκος σχολίασε: «Κάναμε μια καλή εμφάνιση σε όλους τους τομείς, δείχνουμε πόσο θέλουμε την πρόκριση. Το σημαντικό είναι ότι δείχνουμε μαχητικότητα στο γήπεδο και παίζουμε ολοένα και καλύτερα. Θα κριθεί στο τέλος, στο τελευταίο παιχνίδι στη Βοσνία η πρόκριση. Η Αυστρία είναι αρκετά καλή ομάδα, εμείς πάμε στη Βοσνία και αν και θα έχουμε δύσκολο ταξίδι θα αναζητήσουμε το 3-0 σετ. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ