Πρόκληση των Σκοπίων ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ (pics & vid)

Πρόκληση των Σκοπίων ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος βόλεϊ (pics & vid)

Η Βόρεια Μακεδονία θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών, με τις φανέλες της ομάδας να προκαλούν αφού έχουν ως ονομασία τη λέξη «Μακεδονία».

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο (το διάστημα 12 έως 29 Σεπτεμβρίου) με τις ομάδες όλων των χωρών που θα πάρουν μέρος να προετοιμάζονται με στόχο να είναι έτοιμος για την εκκίνηση του τουρνουά.

Μέρος στη διοργάνωση θα πάρει και η Εθνική Ελλάδος η οποία θα παραταχθεί με στόχο την διάκριση έπειτα από αρκετό καιρό, θέλοντας να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται δίνοντας έτσι χαρά στους Έλληνες φιλάθλους.

Άλλη μία χώρα που θα λάβει μέρος θα είναι και η Βόρεια Μακεδονία, που όμως φαίνεται πως θα προκαλέσει τα έντονα παράπονα της χώρας μας, αφού προκύπτει ακόμα ένα ζήτημα με την ονομασία που θα έχει το γειτονικό κράτος.

Συγκεκριμένα, ενώ στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας από την CEV αποκαλείται ως «Βόρεια Μακεδονία», στις φανέλες των αθλητών ο προσδιορισμός «Βόρεια» δεν υπάρχει και αναγράφεται μόνο η λέξη «Μακεδονία».

Η κίνηση αυτή δείχνει πως η γειτονική χώρα δεν σέβεται τη «συμφωνία των Πρεσπών» που υπογράφει πριν από έναν χρόνο και ορίζει πως η επίσημη ονομασία της χώρας θα είναι «Βόρεια Μακεδονία» και όχι απλώς «Μακεδονία».

Πλέον περιμένουμε να δούμε αν θα γίνει κάποια κίνηση από την Ελληνική Ομοσπονδία για να αλλάξει αυτό ή αν τελικά οι υπεύθυνοι της ομάδας έχουν αντιληφθεί τι έχει συμβεί έτσι ώστε να γίνει η απαραίτητη αλλαγή στις φανέλες.

https://www.facebook.com/CEVEuroVolley/videos/401591437148058/?v=401591437148058

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ