Τέλος εποχής για την Αρετή Τέζα

Τέλος εποχής για την Αρετή Τέζα

Η πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού και νυν των Βριλησσίων, Αρετή Τέζα, αποφάσισε να σταματήσει την καριέρα της σε ηλικία 40 ετών.

Με ανακοίνωσή της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η Αρετή Τέζα έβαλε… τελεία σε μία σπουδαία καριέρα 25 χρόνων. Σε ηλικία 40 ετών, η πασαδόρος των Βριλησσίων ενημέρωσε πως αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, έχοντας αγωνιστεί σε οκτώ ομάδες, ανάμεσα στις οποίες ο Ολυμπιακός, τη φανέλα του οποίου φόρεσε για πέντε σεζόν.

«Περισσότερα από 25 χρόνια…. Αφήνω το αγαπημένο μου άθλημα… Ευχαριστώ όλους τους προπονητές μου και κυρίως τις συναθλήτριες μου για τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε… Φεύγω γεμάτη από αναμνήσεις. Τα λέμε σύντομα από άλλο πόστο,» έγραψε στα Social Media η Αρετή Τέζα.

Το βιογραφικό της Αρετής Τέζα

«Η Αρετή Τέζα γεννήθηκε στις 3/4/1980 και έχει ύψος 1.76 εκ. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του βόλεϊ στον Γ.Σ. Πετρούπολης, σύλλογο στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 2000, συνέχισε στον Φ.Ο. Βριλησσίων όπου αγωνίστηκε για τα επόμενα πέντε χρόνια, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας το 2003 και το νταμπλ του 2004 που ήταν το τελευταίο για τη μεγάλη γενιά για την ομάδα των βορείων προαστίων.

Το 2005 μεταγράφηκε στον Πανελλήνιο Γ.Σ., στον οποίο παρέμεινε για τέσσερα χρόνια. Από το 2009 και μέχρι το 2012, η Τέζα αγωνίστηκε στον Γ.Σ. Κερατέας (2009-10) και στους. Τράχωνες Αλίμου (2010-12). Από το 2012 έως και το 2017 έκανε το μεγάλο άλμα της καριέρας της καθώς μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό όπου έγραψε ιστορία.

Στα πέντε χρόνια παραμονής στις «ερυθρόλευκες» η Τέζα έφτασε στο απόγειο της καριέρας της, καθώς κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, πέντε κύπελλα και το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του Challenge Cup. Την επόμενη σεζόν φόρεσε την φανέλα της Άρτεμις Κορυδαλλού, την οποία βοήθησε αποφασιστικά να πάρει την άνοδο στην Πρι Λιγκ, στη συνέχεια μετακινήθηκε στην ΑΕΚ, με την οποία αγωνίστηκε στον ημιτελικό στο φάιναλ φορ του κυπέλλου που έγινε στις Σέρρες. Μετά από 14 χρόνια επέστρεψε στα Βριλήσσια και στην Πρι Λιγκ, όπου έριξε και τους τίτλους τέλους της μεγάλης καριέρας της.

Συνολικά η Αρετή Τέζα, ολοκλήρωσε την σπουδαία καριέρα της έχοντας σηκώσει 6 Πρωταθλήματα, με τα οποία στατιστικά, βρίσκεται στην 3η θέση του σχετικού πίνακα κατάκτησης τίτλων από πλευράς αθλητριών, και 7 Κύπελλα, που την έχουν ανεβάσει στη 2η θέση όλων των εποχών μαζί με την Μαρία Καραγκούνη και πίσω από την Ρούξι Ντουμιτρέσκου που έχει 8 κατακτήσεις».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ